Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kantourakka

Tänään pihaamme saapui kolme nippua listoja ja paneeleita sekä yksi 300 kiloinen maalämpöpumppu. Kannettattavaa siis riitti, mutta onneksi saimme taas ystävistä apukäsiä. Emme kyllä millään pärjäisi ilman kaikkia mahtavia ystäviämme, jotka pitkin projetia ovat tarjonneet apuaan tavalla tai toisella. Iso kiitos siis ihan jokaiselle! Ja joku vielä ei ole päässyt auttamaan, vaikka olisi halunnut, niin hätä ei ole tämän näköinen, sillä kantamista tulee olemaan jatkossakin esimerkiksi kiintokalusteiden muodossa viikolla 18 ja siinä nurkilla saapuu myös parkettitilaus :)

Eniten pään vaivaa tänään aiheutti maalämpöpumppu. Se tosiaan on aivan järjettömän painoinen. Jouduimme irrottamaan päällä olevan koneisto-osan erilleen varaajaosasta, jotta ylipäänsä saimme koko laitetta hievahtamaankaan. Saksalaiset insinöörit tuli kerran jos toisenkin haukuttua, kun mokomia laitteita suunnittelevat. Varaaja saatiin kuin saatiinkin lopulta raahattua ruumisarkku-tyylillä tekniseen tilaan. Yläosa jätettiin suosiolla kiinnittämättä ja vietiin autotalliin, jotta varaajaa saa vielä teknisessä tilassa liikutettua. Sen lisäksi, että pumppu tosiaan oli järjettömän painava, säät eivät kyllä tällä kertaa olleet ollenkaan puolellamme - taivaalta tuli välillä vettä, välillä rantää ja välillä jotain rakeisiin viittaavaa.

Maalämpöpumpun siirtoa (etsi kuvasta kolme miestä)

Kun pumppu oli saatu sisälle, piti vielä purkaa paneeli- ja listapaketit ja kantaa sisältö autotalliin. Minä onnistuin hankkimaan viikonloppuna ranteeseeni jännetupen tulehduksen, eikä ranteeni kestänyt yhtään noiden nippujen kantelua, joten jouduin katsomaan sivusta, kun muut kantoivat. Vaikka listoja ja paneeleita paljon olikin, meni niiden kantamisessa kaikkinensa varmaan vähemmän aikaa kuin tuon maalämpöpumpun kanssa taistellessa. Lista- ja paneelipaketteja purkaessa ja roskia kerätessä minulle tuli muuten jotenkin elävästi mieleen talopaketin mukana tulleet puutavarapaketit, ja mielen valtasi hetkeksi sellainen kummallinen ahdistuksen tunne, jonka yhdistän syksyn pimeyteen ja lohduttomuuteen, kun vesisateessa ja kurassa keräsimme puutavarapinoista ynnä muusta tulleita roskia. Ilma toki oli tänään kurja, mutta tilanne kaiken kaikkiaan on kyllä jo paljon valoisampi kuin silloin joskus marras-joulukuussa.

Pari listaa ja paneelia

Viikolla ei olla raksalla kauheasti ehditty mitään tekemään. Alakertaa käytiin maalailemassa toiseen kertaan eilen ja se alkaa nyt olla melkein kokonaan maalattu (paitsi kodinhoitohuone, joka on edelleen kokonaan maalaamatta, koska siellä on niin paljon laattoja sun muuta tavaraa). Erinäisiä tavaroita on tullut taas hankittua - Siippa haki keskiviikkona jokin aika sitten tilaamani wc-istuimet ja minä sain vihdoin tänään tilattua parketin. Tilaamani tapetitkin ovat saapuneet rautakauppaan, joten nekin pitäisi käydä noutamassa. Ensi viikolla Talopirkkalaiset palaavat laatoitushommiin ja vuorossa on tällä kertaa lattiat. Hommat siis etenevät hitaasti mutta varmasti.

Kiitos ja iso käsi vielä tämänpäiväisille apuvoimille Ristolle, Hannalle ja Henkalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti