Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Siirtyminen talviaikaan

Viime yönä käännettiin kellot. Eikö se tarkoita, että kohta on joulu ja voi jo laittaa ensimmäiset jouluvalot? :) Minulle kävi nimittäin niin. Normaalisti en kyllä ole ihan näin aikaisin vielä liikkeellä. Eilen oli ihan älyttömän kaunis ja aurinkoinen päivä, ja päätin, että nyt käyn vihdoinkin hankkimassa vähän callunoita nyykähtäneiden krysanteemien tilalle. Käteen jäi kuitenkin myös sypressi ja jouluvalot. Ja kun kerta istutushommiin ruvettiin, niin eihän sitä puolitiehen voinut jättää ja valoja laittamatta. Niinpä etuterassimme näyttää nyt tältä:

Me ollaan otettu syksy rakentamisen kannalta aika rauhan merkeissä. Käytännössä ei siis olla tehty juurikaan mitään. Kaikki pihaan liittyvä jätettiin suosiolla ensi kesään. Autotalli on tehty ulkoa valmiiksi (portaita ja ajoluiskaa lukuun ottamatta) ja tallin sisälläkin on nyt seinät melkein kokonaan levytetty. Pian siellä pääsisi siis maalaushommiin, jos siltä tuntuu. Ei nyt kuitenkaan olla haluttu ottaa tuosta mitään stressiä itsellemme, sen verran tiukille tämä koko homma on ottanut. Ja kun ajoluiskaakaan ei ole, tallin sisätöilläkään ei niin kiire ole - tulevana talvena siellä ei siis tulla autoja vielä säilyttämään, mutta eivätköhän nuo tuossa pihallakin selviä.

Siippa askarteli pari viikkoa sitten tarkistusluukun talon yläpohjaan. Sinne kun nimittäin ei ole ollut toistaiseksi lainkaan pääsyä. Vastaavamme ehdotti aikoinaan, että käyntiluukku olisi tehty sisätiloihin esimerkiksi yläkerran aulaan tai Siipan studioon. Vastustin ajatusta silloin niin kovasti, että luukku jäi (onneksi) tekemättä. Tuonne yläpohjaan kun ei oikeasti tarvitse päästä kuin joskus ja jouluna tarkistamaan, että kaikki on kunnossa. Se ei toimi meillä käyttöullakkona, koska sellainen on tallin yhteydessä. Luukku olisi ollut ruma sisätiloissa ja siitä tuskin olisi saanut ihan tiivistäkään. Lisäksi sen kautta olisi luultavasti tullut sisälle puhallusvillaa, jos ylhäällä olisi pitänyt käydä.

Muutama viikko sitten Siippa tosiaan ryhtyi tuumasta toimeen ja otti sahan käteen. Luukku tehtiin makuuhuoneen puoleiseen päätyyn, koska sinne on helpompi kiivetä (alla on yksikerroksinen osa). Eikä voi kyllä muuta sanoa, kuin että hienon luukun Siippa saikin aikaisiksi! Minä en varmasti ikinä olisi saanut tuota tehtyä (ihan jo siksikin, että en ikipäivänä olisi uskaltanut keikkua tikkaiden varassa noin korkealla). Luukkuun ei laitettu lainkaan saranoita, vaan se nostetaan kokonaan pois paikoiltaan. Ja mikä tärkeintä, yläpohjassa oli kaikki ihan kunnossa.Mukavia pimeneviä syysiltoja kaikille, nauttikaa olosta ja rakkaimpien seurasta!


2 kommenttia:

 1. Tervetuloa "takaisin". :)

  Ihanaa että olet jaksanut laitella pieniä kauniita yksityiskohtia. Itse olen ollut laiska sisustamisen ja somistamisen suhteen, enkä ole jaksanut liiemmin laitella syysistutuksia tai valoja. Pitäisi ehkä ottaa itseä niskasta kiinni ja laittaa muutama lyhty sekä calluna piristykseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! No enpä minäkään ole pahemmin muuta laitellut, vaikka vähän jo mielessä onkin käynyt. Tuntuu, että raksavuoden aikana elämä meni niin kokonaisvaltaisesti ohitse, että nyt haluaa yrittää jotenkin rauhoittaa ja ottaa ilon irti sieltä, mistä sen saa. Aloin jo eilen askarrella joulukortteja *hullu* ;)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.