Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 11. lokakuuta 2014

Lattioista

Tällä kertaa mietinnässä ovat lattiat. Minulla on jo aika pitkälti olemassa visio siitä, millaiset lattiat haluan taloomme. Kuistiin, eteiseen ja keittiöön tulee laattalattia. Jotain isoa rusehtavaa/harmahtavaa  laattaa, ehkä suorakaiteen mallista tiililadonnalla, tähän tyyliin:
Tämä kuvan otin talteen joskus muinoin jostain blogista, mutta en enää löydä sitä internetin ihmeellisestä maailmasta, jotta voisin linkata. Ei tietoa myöskään laattavalmistajasta.
Kodinhoitohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen olen ajatellut jotain hyvin tavanomaista 10x10 laattaa. Värisävynä ehkä tummanharmaa ja myös saumat mielellään mahdollisimman tummat, ettei lika näy. Edellisessä kodissamme oli kyllä tummanharmaat lattialaatat kylppärissä, mutta saumat olivat vaaleat - ihan kiva tehostekeino kenties, mutta ikävä puhtaana pidettävä. Yläkerran kylpyhuoneeseen tulisi jotain mustaa kiiltäväpintaista laattaa lattiaan. Yläkerran kylpyhuonettahan visioin jo aiemmin täällä.

Kodin muihin tiloihin tulee ainakin näillä näkymin parketti. Edellisessä kodissamme oli laminaattilattia, enkä koskaan tykännyt laminaatin kovuudesta ja kylmyydestä. Nykyisessä vuokra-asunnossamme on parkettilattia, joka on niin paljon miellyttävämpi jalan alla, vaikkei lattialämmitystä olekaan. Miinuspuolena toki on, että parketti ei ole pinnaltaan läheskään niin kestävä kuin laminaatti. Mutta ehkä silti olen valmis mieluummin kärsimään pienet kolhut kuin luopumaan aidon puun tunnusta.

Eri parkettimalleista olen iskenyt silmäni lankkuparketteihin. Ne ovat jotenkin niin ihanan perinteisiä ja upeita. Sävynä tietenkin olisi jokin vaalea ruskea/rusehtavan harmaa. Tässä pari varteenotettavaa vaihtoehtoa, väri tosin pitäisi kyllä päästä ehdottomasti näkemään luonnossa:

Lamellan tammilankkuparketti.
Timberwisen öljyvahattu lankkuparketti.
Siipan studioon voisi sopia hyvin jokin puukuosinen vinyylikorkkilattia ihan jo äänieristävyyden ja kestävyyden vuoksi.

Rakennuslupaa on nyt odoteltu kohta kolme viikkoa - josko ensi viikolla jo jotain kuuluisi. Sähköurakointi pitäisi seuraavaksi kilpailuttaa. Totesimme tuossa Siipan kanssa jokin aika sitten, että on tämä omatoiminen rakennuttaminen toisaalta aika haastavaa, mutta samalla ihan hirveän opettavaista. Ainakin pääsee itse vaikuttamaan aidosti kaikkeen - onko se sitten hyvä vai huono asia, sitä en aina tiedä ;) Menneellä viikolla muun muassa pohdimme sitä, otammeko työmaakeskuksen sähköjä varten vai suoraan lopullisen ulkokeskuksen. Monet ovat suositelleet, että kannattaa ottaa suoraan lopullinen ulkokeskus, niin säästää jonkin verran rahaa. Ongelma on vaan siinä, että minä en halua sitä rumaa harmaata sähkökaappia tönöttämään siihen meidän autotallin seinään, kun sen saisi nätisti piiloon tekniseen tilaan. Ehkä olen hiukan turhamainen, mutta yritän nyt ainakin vielä selvitellä, miten paljon kalliimmaksi tuo väliaikainen työmaakeskus lopulta oikein tulisi.

Täytyy muuten kehaista vielä lopuksi Vesitaito-nimistä firmaa. Niiltä tuli meille talopakettiin kuulunut energiaselvitys ja -todistus talosta. Viime viikolla tiistaina kunnasta ilmoitettiin, että autotallirakennuksestakin tarvitaan vielä oma energiaselvitys ja e-lukulaskelma. Laitoin sitten saman tien kyselyn Vesitaitoon, josko he voisivat tehdä tuon selvityksen tallistakin meille ja mahdollisimman pian tietysti. Tarvittavat selvitykset kolahtivat sähköpostiini vielä myöhemmin samana iltapäivänä ja sain ne saman päivän aikana toimitettua vielä kuntaankin, joten ainakaan sen vuoksi ei nyt pitäisi luvan käsittelyn enää viivästyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti