Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

perjantai 17. lokakuuta 2014

Rakennuslupa ja sen aiheuttama tuska

Nyt se tuli - reilun kolmen viikon odottelun jälkeen. Alkuviikosta jo täpinässä odoteltiin ja kun mitään ei kuulunut, Siippa päätti keskiviikkona soittaa kuntaan ja kysyä, missä mennään. Siipalle kerrottiin, että lupa oli myönnetty tiistaina. Torstaina kotona odottikin postiennakkokirjeen noutolappunen. Eipä ole koskaan ennen tullut postista haettua parin tonnin kirjettä - postin tätikin kommentoi, että mahtaa olla arvokkaita papereita.


Rakennuslupaa lukiessani minua alkoi ahdistaa entistäkin enemmän tämä meidän aikataulu, kun nyt vielä satun olemaan luonteeltani tällaisissa asioissa aika helposti stressaavaa ja huonosti epävarmuutta kestävää tyyppiä. Siippa yrittää vakuutella, että hyvin kaikki menee, mutta jostain syystä en ole oikein vakuuttunut. Ennen rakennustöiden aloittamista pitää ainakin toimittaa kuntaan aloitusilmoitus, pyytää rakennuksen sijainnin merkitsemistä, hyväksyttää vastaava työnjohtaja, kvv-työnjohtaja ja iv-työnjohtaja, pitää aloituskokous (vastaavan hyväksynnän jälkeen). Lisäksi täytyisi valita tuo kvv-työnjohtaja (sisäpuolten osalta) sekä iv-työnjohtaja, ja nämä kilpailutukset ovat vielä pahasti kesken. Lista ei lopu tähän. Vesiliittymäsopimus pitää tilata, samoin sähköliittymä. Sähköurakoitsijakin pitäisi valita ja tämäkin kilpailutus on kesken. Vakuutus pitää rakennukselle hankkia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kuntaan pitää ilmeisesti toimittaa vielä yhtä sun toista suunnitelmaa ja piirrosta ennen rakennustöiden aloittamista, mutta minä en suoraan sanottuna pysy enää perässä, mitä kaikkea ja milloin. Rakennustöiden aloittamisella tarkoitetaan käytännössä perustusten tekemisen aloittamista ja ne olisi meille tulossa viikolla 45. Autotallia varten tarvittaisiin perustusten mittapiirros tai puurakennesuunnitelmat perustuspiirroksia varten ja talli on vasta talotehtaalla laskennassa, eli koko tilausta ei ole vielä edes tehty. Nyt eletään siis viikon 42 loppua ja päivätöissäkin pitää tässä yrittää kaiken ohella käydä, joten ehkä ymmärrätte tuskastumiseni.

Ps. ei muuten mennyt ihan putkeen rakennusvalvonnassakaan. Lupaan oli kirjattu vähäinen poikkeaminen asemakaavamääräyksen kattokaltevuudesta ja kattomuodosta. Asemakaavassa tosin ei ole mitään määräyksiä tuolta osin. Vähäinen poikkeaminen koski oikeasti kerroslukua - se kun oli kaavassa määrätty 1 U 2/3, mutta ilmeisesti meillä se on (ainakin kunnan laskutavan mukaan, joka tosin minun mielestäni on pykälien perusteella ihan väärä laskutapa) 1 U 3/4. Mutta koska poikkeaminen joka tapauksessa on kunnan mielestä kyseessä, niin väliäkö noilla perusteilla sitten on ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti