Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Tapaamista pukkaa...

Mitäs sitten, kun jo näin alkumetreillä meinaa tietotulvaähky yllättää? Eilen meillä kävi kiinteistönvälittäjä arvioimassa talon, huomenna tulee toinen. Välittäjä pitäisikin seuraavana valita, ja talo saada mielellään mahdollisimman pian myyntiin. Ja ennen myyntiin laittoa toki pitäisi vielä laittaa taloa ja pihapiiriä kuvaus- ja myyntikuntoon muun muassa kitkemällä rehottavia rikkaruohoja ja siivoamalla, siivoamalla ja siivoamalla. Onneksi kohta on loma! Talon myyntiaikataulusta taas on kiinni rakennusprojektin aloitus.

Tänään kävimme talofirman edustajan luona kyselemässä ja ihmettelemässä. Tonttimme on kuulemma haastava, mikä ainakin itselleni tuli hiukan yllätyksenä. Mitä haastetta pienessä mäennyppylässä muka voisi olla? Pitäisi kai teettää joku pintavaaituskartta, jotta saadaan paremmin suunniteltua rakennusten korkeustasoja ja kulkuja. Maaperätutkimusta ei välttämättä tarvitsisi, kun jo otsallaan näkee, että hiekkaa ja kiveä on. Kalliotakin kuulemma tontin reunassa näkyi, voi joutua louhimaan, jos sattuu talon kohdalle. Tähän taas voisi varautua paremmin, jos olisi maaperätutkimus tehtynä, tosin siinä isot kivet voivat tulla virheellisesti luetuksi kallioksi. Ota noista sitten selvää. Jo aiemmin ajattelemamme talon paikka tontilla meni uudelleen pohdintaan, samoin se, tuleeko peilikuva vaiko eikö. En siis todellakaan lähimainkaan ole osannut pohtia kaikkea etukäteen - oikeastaan tuntuu, että en ole osannut pohtia juuri mitään etukäteen. Paitsi talon pohjapiirrosta, joka saikin kehuja. Noh, jäämme nyt odottelemaan luonnoskuvia, joiden kanssa pitää sitten mennä kunnan rakennusvalvontaan juttelemaan mukavia. Projektin toinen haaste tontin lisäksi on kuulemma kunnan rakennusvalvontaviranomainen - mitä sitten lie tarkoittaakaan. Kunhan ei nyt vaan meiltä mansardiunelmaa veisi...

Hiukan pelonsekaisin tunnelmin siis tällä hetkellä - miten tästä kaikesta voi pieni ihminen selvitä?

2 kommenttia:

  1. Vau, melkoinen urakka teillä edessä mutta arvostan unelmien toteuttamista! Talosta tulee varmasti aivan upea toivelistasta päätellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kyllä hirvittää, mihin tässä on tullut ryhdyttyä, mutta mitäpä sitä ei ihminen unelmiensa eteen tekisi ;)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.