Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 17. heinäkuuta 2014

Asuntomessujen antia

Tänään käytiin miehen ja sen siskon kanssa kiertämässä läpi Jyväskylän asuntomessut. Itse olin hiukan etukäteen vilkuillut kohteita, ja jäänyt jotenkin siihen käsitykseen, ettei ihan hirveästi tarjontaa minun sisustusmakuuni tuolla ole. Mutta pitihän se päästä toteamaan vielä ihan luonnossakin :) Vaikka minuun nämä messut eivät oikein kolahtaneetkaan, ovat ne toisaalta ehkä kuitenkin modernin kaupunkirakentajan unelma.

Jotenkin messuista jäi minulle hiukan hajuton ja mauton fiilis. Kohteet olivat kovin samantyylisiä ja aika kaukana siitä hiukan perinteikkäämmästä rakentamisesta, joka meillä taas tulee omassa tulevassa talossamme luultavasti olemaan se avainjuttu. Seinäväreinä nähtiin pääosin valkoista, harmaata ja noita greige-sävyjä. Tapetit olivat selvästi vaatimattomampia ja huomaamattomampia kuin jokunen vuosi takaperin, samoin kylpyhuoneen laatoitukset. Keittiöt olivat jotenkin pelkistetyn oloisia selkeälinjaisine kaapinovineen. Hirsitaloja oli useita, samoin kivitaloja. Toki puutalojakin oli (varmaan valtaosa), mutta kaikki taisivat olla ulkoasultaan "moderni"-mallistoista. Jopa Älvsbytalo oli saanut tumman seinävärityksen ja punaiset ovet ja ikkunat.

Mies keräsi kovasti esitteitä, jututti esittelijöitä ja osallistui arvontoihin (sen lisäksi, että kävi kokeilemassa minikaivurilla kaivamista), eikä ollut ollenkaan perässä raahattava "niin", "joo", "kyllä kulta" -zombie, joita myös joskus tuolla näkee.

Tässä vielä kuvien muodossa muutamia poimintoja.

Olisikohan tässä aineksia syksyn ensimmäiseksi neuletyöksi?

Pupujussi meni tästä. Hauskan oivaltava yksityiskohta matossa.

Tällaiset haluaisin meidän tulevalle terassille.

Voi pehmo-parkaa!

Tässä ripaus hiukan ylellisempää makkarin sisustusta.

Oikein kutsuva pihakeittiö.

Selvänä trendinä saunarintamalla ovat tällä hetkellä leveistä lankuista tehdyt selkeälinjaiset lauteet. Sopii minulle!

Ripaus ylellisyyttä makuuhuoneen yhteydessä. Ammeen vieressä oli valtava maahan saakka ulottuva ikkuna, joten tässä voi kuvitella kylpevänsä näyteikkunassa (eikä paljon tarvitse edes käyttää mielikuvitusta).

Metsänpohjakunttaa voisin itsekin huolia pihalle. Luonnonkivistä on saatu aikaiseksi kiva polku.

Kiveä, suihkulähde, istutuksia, metsänpohjaa ja riukuaita. Huolisin!

Seinään upotettu hylly vaikuttaa kätevältä, ja on ihan kivan näköinenkin.

Naulakko narusta...

...tai helminauhasta.

Lopuksi ihan otsikon ulkopuolelta. Eilen käytiin poikkeamassa taas tontilla. Tällaisia löytyi :)

Omalta maalta poimittuja.

3 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja olit tuolta messuilta bongannut. Kertomasi perusteella vaikuttaa siltä, että meille tuolta voisi löytyä paljonkin katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan voisi olla tyyliltään lähempänä teitä kuin meitä. Tosin taidatte olla rakentamisessa jo niin pitkällä, ettei tuolta ehkä enää ehdi ideoita irrota ;)

   Poista
  2. Pintamateriaalit on jo tosiaan meillä lyöty lukkoon mutta sauna ja piha on vielä suunnitteluasteella. Ja ainahan jotain pientä kivaa sisustusideaa voi löytyä :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.