Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Huh hellettä ja tietotulvaa

Smyykilauta, hienosahattu lauta, UTV-paneeli, UYK-paneeli, päätyräystään kulmakotelo ("puluhylly"), ruode, jiirinpohjapelti, jiiri, kipsilevy KEK, rintalista, naulalevyrakenteinen aumapukki...

Istuttiin tänään kolme tuntia talotehtaan edustajan luona ja käytiin läpi tarjousta kohta kohdalta. Ihailtavasti edustaja jaksoi meille selittää mitä mikäkin kohta ja termi tarjouksessa tarkoittaa. En tosin muista enää puoliakaan. Siinä kohdin, kun tultiin listassa oviin ja ikkunoihin sekä saunan lauteisiin, oli minullakin jotain sanottavaa. Muuten aika menikin lähinnä huuli pyöreänä ihmetellessä. Noh, emme varmasti ole ensimmäisiä - siihen ainakin tuudittaudun :)

Tässä vähän listavalikoimaa.

Olisikos tällainen sisäovi kiva?

Seuraavana pitäisi käydä esittelemässä suunnitelmia kunnassa ja jos siellä näytetään vihreää valoa, on aika laittaa rattaat pyörimään. Talopaketti olisi mahdollista saada vielä tällekin vuodelle, mutta saa nyt nähdä, jätetäänkö kuitenkin lopputalvelle. Tokikaan emme ole vielä saaneet tilaamaamme kilpailevaa tarjousta eikä nimeä ole vielä missään paperissa. Mutta kyllä minä vaan niin kovasti haluaisin tuon Kannustalon... En voinut muuta kuin huokailla ihastuksesta, kun edustajan näytti kuvia valmiista kohteista, joita hänen timpurinsa olivat olleet tekemässä. Tosi järkevän kuvan varmasti annoin taas itsestäni ;)

Kotona on kaaos ja se ahdistaa. Muuttoon on reilu viikko. Tavarat ovat pikku hiljaa siirtyneet laatikoihin ja kaappien kätköjä on tullut käytyä läpi. En voi kuin kaappi toisensa jälkeen uudestaan ihmetellä, miten paljon tavaraa meillä onkaan. Laatikoita on joka puolella ja silti vaikka miten paljon on vielä pakkaamatta. Pari laatikollista käytiin jo viikonloppuna viemässä uuteen asuntoon (jotta saataisiin lisää tyhjiä laatikoita) ja tavattiin samalla monta uutta naapuriakin. Valitettavasti heinäkuun helteet ovat hiljentäneet myös kirpparipalstan, enkä oikein ole saanut enää tavaraa kaupaksi siellä. Meillä tulee siis todennäköisesti olemaan tosi ahdasta meidän uudessa kodissa. Ahtauden lisäksi siellä on kuuma, ainakin jos nämä helteet jatkuvat kovin pitkään. Ilmalämpöpumpusta luopuminen tuleekin tässä kohdin kirpaisemaan aika lailla. Nurmikon leikkausta sen sijaan ei tule ikävä - mies on jo jonkin aikaa laskeskellut jäljellä olevien leikkauskertojen määrää, eikä niitä enää montaa ole :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.