Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

tiistai 2. syyskuuta 2014

Piirustelua

Viikonloppuna pläräsin läpi autotallin kuvia sisältäviä kansioita, ja yritin saada päässäni muodostumaan kuvaa siitä, millainen talli meille olisi järkevin. Olin pyytänyt Virossa reissussa ollutta siippaa pohtimaan, millaisen tallin hän haluaisi. Eilen sitten juttelimme asiasta ja totesimme, että kumpikin olimme lopulta päätyneet samaan ratkaisuun eli kahden auton talliin ja varastoon. Tämä lähinnä siksi, että yhden auton tallista olisi meidän tontillamme joutunut tekemään niin pienen, ettei siellä juurikaan mitään olisi mahtunut puuhastelemaan. Eilisen illan vietinkin sitten kynän, viivottimen ja leivinpaperin parissa luonnostellen tallin pohjaa. Tällainen siitä nyt tuli (sotkut tulivat skannatessa):

Talliluonnos
Tallirakennus ei tosiaan tule olemaan koolla pilattu, mutta mielestäni sain ihan kohtuullisen hyvin mahtumaan kaiken, mitä pitikin. Lämmintä varastotilaa tulee ihan siedettävä määrä, ja tallin puolelle jäi siipalle pieni touhunurkkauskin :) Tämän kuvan lähetin Kannustalon edustajalle, ja hän toimitti sen sellaisenaan talotehtaalle pääpiirustusten tekemistä varten. Sain vielä päälle kehut hyvästä kuvasta. Kyllä lämmitti tällaisen pienen wannabe-arkkitehdin mieltä :) Talostahan olin aikoinaan tehnyt ihan samanlaiset piirrokset. Talotehtaan edustaja kaivoi jo silloin ekalla tapaamisella  kynää ja paperia esiin talon pohjan luonnostelua varten, mutta kynä putosi saman tien pöydälle, kun läväytin leivinpaperipiirrokseni hänen nenänsä eteen. Ilmeisesti ei sitten ole kovin yleistä, että ihmiset tulevat talokaupoille omien pitkälle viilattujen suunnitelmien kanssa.

Autotallin piirtelyn jälkeen jatkoin pihapiirin luonnostelulla. Asemapiirrokseen pitää sijoitella jo jotain pihan toimintoja. Pohdin siinä samalla jo vähän pihaakin. Tällaisilta näyttävät ne (vielä erittäin alkuvaiheessa olevat) suunnitelmat:

Meidän tontin asemointia.
Tämänkin kuvan lähetin eteenpäin, ja saimme tänään jo luonnoksen asemapiirroksesta, joka oli näiden raapustusteni pohjalta laadittu. Tallikin oli saatu mahdutettua rakentamisalueen rajojen sisään, eikä naapurin puoleiselle seinustalle näin ollen tarvitse tehdä paloseinää, mikä on kustannusten kannalta aina plussaa. Pienenä yksityiskohtana tästä kerrottakoon, että rakennusten välisen etäisyyden olisi kuulemma hyvä olla neljä metriä ja meillä tulee olemaan 4,19 metriä eli kevyesti mahtuu :) Muutoinkin tuntuu, että meillä kaikki rakennusoikeudet sun muut menevät tosi hilkulle, mutta riittävät silti juuri ja juuri, niin ettei mistään tarvitse tinkiä (paitsi siitä, että takaterassia ei saada lasitettua, mutta se ei onneksi ollut toivelistallammekaan kovin korkealla). Kyllä tämä selkeästi siis meidän unelmien talolle tarkoitettu paikka on, näin haluan uskoa :)

Toiveenamme olisi, että saisimme autotallin takana olevassa tontinnurkassa metsänpohjaa säilytettyä. Mikäli tämä ei onnistu, pitänee harkita siirtokunttaa. Sitä haluaisin myös puuvajan ympärille - se sopisi mielestäni jotenkin tosi kivasti yhteen sellaisen rakovajan kanssa. Jos joku ei tiedä, mitä on kuntta, esimerkiksi täältä voi käydä vakoilemassa. Nurmikkoakin näyttäisi jäävän ihan siedettävä määrä, eikä jalkapallokentän verran, kuten entisessä pihassamme oli.

Ps. En ole tainnut muistaa kertoa, mihin lopputulemaan päädyimme sisäovien kanssa. Valitsimme lopulta välioviksi Linen 1-peiliset ovet. Siippa tykkäsi noista kaikkein eniten alusta alkaen, ja kosteantilan ovena ei ollut saatavissa kuin tuo tai sellainen tavanomainen kolmipeilinen, jota emme halunneet. Näillä perusteilla päätös oli sitten lopulta aika selkeä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.