Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 18. syyskuuta 2014

Tähän rakennetaan aito KANNUSTALO

Olen maannut koko päivän kotona syysflunssan kourissa, ja jouduin lähettämään Siipan katsomaan Vastaavan kanssa rakennuslupapaperit kuntoon. Paperisodan hoitaminen on tähän asti ollut kokonaan minun vastuullani, se kun taitaa ylipäänsä meidän perheessä olla enemmän minun heiniäni. Siippa palasi kotiin ison "Tähän rakennetaan aito KANNUSTALO" -kyltin kera, joka on tarkoitus viedä tontille. Miten pienestä sitä voikaan ihminen tulla iloiseksi. Vihdoinkin jotain konkreettista ja käsin kosketeltavaa :)

Pääkuvanippu tuli postissa tiistaina. Huomasin julkisivukuvissa ilmansuuntavirheen, johon saimme tänään korjaukset talon kuvien osalta, mutta tallin osalta kuvat ovat vieläkin korjaamatta. Jotenkin tuntuu niin harmittavalta kaikki tämä ylimääräinen säätö tässä vaiheessa, vaikka pikkujutuista onkin kyse. Rakennustarkastajamme tuntuu olevan vaan niin pilkuntarkka ihminen, että mikään sinne päin ei hänelle käy. No, toivottavasti ehdimme saamaan vielä viimeisetkin korjatut kuvat ennen tiistaita, jolloin lupahakemus pitää viimeistään jättää sisään. Talotehtaalta pitäisi tulla vielä energiatodistus ja naapurin kuuleminen pitää suorittaa viikonlopun aikana. Sitten paperit taitavatkin olla jo kasassa. Tältä näyttää nippu tällä hetkellä:

Pari paperia kuntaan toimitettavaksi.

Siippa on kysellyt tarjouksia maansiirtotöistä sekä lvi-töistä. Lvi-töiden osalta olemme kyllä laskeneet budjettimme ihan alakanttiin. Budjetoinnista kaikki tuntemani talonrakentajat ovat sanoneet, että vaikeaa on ja aina menee yli. Niin näyttää käyvän meillekin. Miksiköhän niin?!? Sähkösuunnitelma kuului meillä talopakettiin, ja siihen liittyvä esitietolomake pitäisi palauttaa suunnitelman laatijalle pikimmiten. Mihinköhän sitä haluaisi/tarvitsisi pistorasioita ja valaisimia sijoittaa? Ehkä jo ensi viikolla menen käymään jossain keittiöfirmassa tekemässä hiukan keittiösuunnitelmia, niin tietää sitten sanoa vesipisteiden ja lieden sijoittelun noita sähkö- ja lvi-suunnitelmia varten. Kyllä tässä puuhaa tuntuu siis riittävän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.