Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

perjantai 12. joulukuuta 2014

Hanoista

Nyt arvoisat lukijat kaipaisin apuanne ja mielipiteitänne. Onko kenelläkään käyttökokemuksia muista kuin Oraksen hanoista ja suihkuista? Olen nimittäin yrittänyt pohtia, millaiset hanat ja suihkut haluaisin taloomme ja törmään koko ajan samaan ongelmaan - uskaltaako mitään muuta kuin Orasta vakavasti ajatellakaan (niistä kun ainakin itselläni on ihan hyviä kokemuksia)?

Meillä oli edellisessä talossamme sadesuihkut, enkä voi enää muunlaisia kuvitellakaan pääkylpyhuoneeseemme. Suihkut olivat nämä Oraksen hydra-malliston suihkut:


Nuo suihkut olivat ihan hyvät ja kivat, mutta jotenkin tykkäisin, että tuo suihkulautanen saisi olla vähän suurempi. Löysin netistä tällaisen Grohen Rainshower -suihkun, jossa suihkulautasen halkaisija on 40 cm (kun tuossa Oraksessa on "vain" 23,8 cm). Houkuttelisi kyllä, mutta en yhtään tiedä, onko laadukas vai ei. Tykkäisin myös kovasti, jos suihkulautanen tulisi suoraan katosta tai seinästä eli putken saisi piiloon. Mutta taitaa maksaa maltaita se :(


...no niin ja sitten miespuolisetkin lukijat voivat yrittää saada taas ajatuksensa kasaan... ;)
Hanat muutenkin ovat mietinnässä. Yläkerran kylppärin ammeeseen pitäisi löytää jokin kiva mutta kuitenkin käytännöllinen hana. Ei siis mitään sellaista, jossa on kuumalle ja kylmälle vedelle oma nuppinsa. Kylpyhuoneeseen suunnitellusta muusta tyylistä voit muistin virkistykseksi lukea täältä. Orakselta vaihtoehtoina olisi ehkä Vienda tai Optima, mutta kumpikaan ei ihan palavasti sytytä. Ammeen hanaanhan tulisi sitten liitetyksi myös ihan normaali käsisuihku. Vielä tosin en ole päättänyt sitäkään, haluanko ammeen yhteyteen vettä säästävän (Natura) vai hierovan (Sensiva) käsisuihkun.



Pesuallashanoiksi tulen luultavimmin valitsemaan ihan tuollaisen varsin simppelin Oraksen Cubistan. Se on mielestäni ihan kiva ja ajaton. Osaako joku fiksu muuten sanoa, mitä eroa on Cubistan 2804 ja 2810 malleilla (muuta kuin hinta)?


No sitten on vielä se keittiön hana. Ehkä sekin olisi samaa sarjaa eli Oraksen Cubista. Vai onkohan muotoilu liian moderni meidän keittiöön, josta tulee varsin klassinen? Joka tapauksessa hanaan tulisi kaareva juoksuputki, jollainen löytyy myös perinteisemmistä Vega ja Vienda malleista.


Kertokaa rohkeasti mielipiteitä ja käyttökokemuksia. Kaikki vaihtoehdot ovat vielä avoinna, eikä yhtäkään hanakauppaa ole vielä lukkoon lyöty. Kuten ehkä huomaatte, omat ajatukseni ovat vielä varsin selkiytymättömiä näiltä osin.

4 kommenttia:

  1. Noi hansgrohet on laadukkaita. Taitaa olla isompi tekijä kuin ex-kotoinen oras. Suhkussa mukavempi hanatyyppi on pyöritettävä( ei töki vahingos kylmälle tahi kuumalle. Jos wc allas on ns. matala niin pidempinokkainen ( rumempi) on käytännöllisempi. Mahtuu aikuisetkin peseen kätensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan tuo Grohe ja Hansgrohe jotain sukua toisilleen? Alakerran suihkuihin toki laitetaan pyöritettävät hanat, mutta yläkerran ammeen hanassa en pidä pyöritettävyyttä niin olennaisena - jos siinä haluaa seisaallaan suihkutella, pitää joka tapauksessa seisoa vähän kauempana hanasta.

      Poista
  2. Me otettiin meidän taloon FM Mattsonin (Moran kakkosmerkki) hanat rautakaupan tarjouksesta. Ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Tosin olisi meille Oraksetkin kelvanneet. Me valittiin hanat ihan perusmallistosta, oli tuo budjetti sen verran tiukalla jo hanoja valittaessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi meilläkin tehdä tiukkaa budjetin kanssa siinä kohdin, kun oikeasti vihdoin päästään hanoja valitsemaan. Mikä sinänsä on kyllä hiukan harmillista, koska kyllähän kaikki lopulliset ja näkyvät pinnat luovat sen viimeisen silauksen. Mutta kiva kuulla, että ihan hyviä ja toimivia hanoja löytyy halvemmistakin malleista.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.