Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Iäisyysprojekti jatkuu

Tuntuu jotenkin hiukan turhauttavalta laittaa tänne kuvia aina vaan samoista jutuista, mutta kun mitään uuttakaan kuvattavaa ei ole ja blogipäivitys ilman kuvia on jotenkin hiukan kuivahko. Vaikka eipä tässä oikein mitään uutta kerrottavaakaan taida olla... Tänään on nimittäin tehty taas kattoja - eikö ne ikinä lopu?!?

Eteinen paneloituna

Minä tosin aloitin päiväni ulkohommissa. Käytin hyväkseni kauniin ja aurinkoisen päivän, ja sain kuin sainkin viimeisteltyä kesken olleen maalausurakkani. Nyt kaikki talon ja tallin otsalaudat sekä ne nurkkalaudat, joihin tulee syöksytorvet, on maalattu kahteen kertaan, eikä rännejä tarvitse enää taloa muuten maalattaessa sitten kierrellä. Yksi nyhrääminen siis vähemmän siinä vaiheessa. Nyhrättävää kyllä riittää tuosta huolimatta, sillä talossamme on ihan hirvittävästi kaikkia yksityiskohtia ja listoja yms. jotka pitää maalata valkoiseksi. Tiedänpähän ainakin, mitä teen ensi kesänä. Rännien asentajien pitäisi tulla ensi viikolla, joten varsin sopivasti sain maalausurakan hoidettua.

Minun maalaillessa ulkona Siippa paneloi vessan katon ja eteisen katosta vielä puuttuneen pätkän. Ruokatauon jälkeen jatkoimme yhdessä panelointia vierashuoneessa. Jotenkin tuntuu, että noita kattopanelointeja on tehty jo pieni iäisyys. Toki ne nyt alkavat olla aika loppuvaiheessa, sillä vierashuoneen lisäksi enää vain kodinhoitohuone on paneloimatta (niin ja tietysti kosteat tilat, mutta niihin ei ole vielä edes paneeleita hankittuna).

Vierashuoneen kattoa

Ensi viikolla pitäisi tulla kiintokalusteet ja odotan suorastaan kauhulla sitä, miten kova homma niiden sisään rahtaamisessa tulee olemaan ja mihin ihmeeseen ne kaikki saadaan mahtumaan.

Tuntuu, että nykyisin saan ihan jatkuvasti olla vastaamassa kysymykseen siitä, milloin me muutetaan. Hankalaksi vastaamisen tekee se, että minulla ei ole aavistuskaan siitä, miten kauan noiden kaikkien vielä tekemättömien töiden loppuun saattaminen tulee viemään aikaa. Ja todennäköisesti ne tulee viemään hurjasti paljon enemmän aikaa, kuin mitä ehkä itse ajattelen, koska tämä rakentelu omien töiden ohessa on aika tuskaisen hidasta. Kysyjille olemme tyytyneet vain vastaamaan, että muutetaan varmaan joskus kesällä. Olen salaa mielessäni toivonut, että pääsisimme muuttamaan kesäkuun aikana, mutta voi olla, että se tulee liian pian. Niin paljon on vielä tekemistä. Toisaalta ei kai talon tarvitse ihan viimeisen päälle valmis olla silloin, kun muuttolupa jo heltiää?!? Itseni tuntien en kylläkään mielelläni muuttaisi sisältä keskeneräiseen, koska tiedän jo valmiiksi, etten jaksaisi sitä kauaa katsella. Talli me nyt ainakin jätetään suosiolla myöhemmäksi, emmekä siis edes yritä saada sitä valmiiksi samaan aikaan talon kanssa.

4 kommenttia:

 1. Katot tulevat valmiiksi, pitkällä ne jo ovat. Kiintokalusteet varmaan tarkoittavat kodinhoitohuonetta ym.? Mitä sitten seuraavaksi? Tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!
   Toki katot tulevat valmiiksi, mutta kyllä niitä on jo tehtykin. Kaikki talon kiintokalusteet tulevat ensi viikolla - siis keittiö, kodinhoitohuoneen kalusteet, vessojen kalusteet ja parit vaatekomerot. Samalla tulevat myös keittiön kodinkoneet. En oikeastaan edes tiedä, mitä seuraavaksi... Noissakin riittää hommaa hetkeksi :)

   Poista
 2. Välillä tuntuu, että samoja hommia näperretään ja näperretään. Ja sitten yhtäkkiä tapahtuu iso harppaus eteenpäin, kun kiitokalusteet saadaan paikoilleen. Ja sitten taas tämä loppusuora, näperretään, näperretään ja näperretään... Ja näperretään. (Ja odotellaan myöhässä olevia toimituksia, myöhässä olevia tekijöitä ja vaikka mitä.... :D )

  Tsempit, kyllä se sieltä valmistuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kyllä tämä tosiaan useimmiten tuntuu olevan aikamoista tusaamista ja näpertämistä. Mutta kai se siitä pikkuhiljaa. Ja ensi viikolla toivottavasti tosiaan päästään taas harppaus eteenpäin, jos/kun päästään kalusteasennuksiin.

   Poista