Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 11. huhtikuuta 2015

Ulkomaalaus alulle

Pitkä raksapäivä takana taas. Rakennusvauhti ei tällä hetkellä ole kovin kummoinen, mutta jotain on sentään taas raksalla tapahtunut. Eteisen ja keittiön lattia on nyt kokonaan laatoitettu ja saumattu.

Kuistin lattia
 
Kodinhoitohuone on myös saanut laattaa lattiaan. Kodinhoitohuoneeseen meille tuli siis sama laatta kuin mikä on alakerran kylpyhuoneessa ja vessassakin. Hiukan minua hirvittää, tuliko valittua liian tumma väri lattialaattaan - lähinnä siis arveluttaa, miten selvästi pöly ja kalkki tuossa näkyvät. No mutta se on nyt siinä eikä siitä muuksi muutu...

Kodinhoitohuone

Laattaa tulee kyllä vielä noihin aukkokohtiinkin ja yksi rivi on tarkoitus nostaa myös seinälle. Seinät maalataan Lujalla (sama sävy kuin muuallakin talossa). Laatat näyttävät kyllä olevan aika vähissä ja oletettavasti niitä pitää hakea ensi viikolla lisää.

Väliovet tulivat torstaina ja Siipan kaveri Ville oli auttamassa niiden sisään kannossa. Nostettiin samalla jo yläkertaan sinne tulevat ovet.

Alakerran ovet ja karmit.

Olen aika paljon tilaillut tavaraa ja meille on muutoinkin toimitettu paljon tavaraa kuljetusliikkeiden kautta. Torstaina kuljetusliikkeestä soitettiin kesken työpäivän ja ilmoitettiin, että meille on tulossa ovia. Ilmoitettuani, ettei olla kumpikaan raksalla, kuski totesi, että oikeastaan hän soitti kysyäkseen, missä tuo paikka oikein on. En oikein osannut selittää ja sanoin, että Googlen kartasta kyllä löytyy. Samalla kun rupesin kaivamaan kartasta ajo-ohjeita, puhelu katkesi, eikä kuskista enää kuulunut. Pohdimme Siipan kanssa, ovatko ovet mahtaneet löytää oikeaan paikkaan. Mutta siellä ne nököttivät tontilla meitä odottamassa, kun illalla raksalle menimme. Seuraavana päivänä töissä ollessani puhelin soi taas, ja tällä kertaa oltiin tuomassa kiuasta viiden minuutin varotusajalla. Tuon paketin olin tilannut kotiosoitteeseemme, enkä raksalle, eikä kuski tietenkään voinut sitä pyynnöstäni huolimatta viedä raksalle, jossa Siippa olisi ollut. Niinpä Siippa ajeli vastaanottamaan kiukaan kotiosoitteestamme. Kuski oli sitten jostain (ehkä sukunimestämme) hokannut, että hänhän oli juuri eilen tuonut meille ovikuorman ja totesi Siipalle, että olisihan hän tuon kiukaankin voinut tuoda samaan paikkaan (eli raksalle). No myöhäistä se siinä vaiheessa enää oli. Meille on ehkä ensi viikolla tulossa (kotiosoitteeseen) ulkovalaisimia - josko taas olisi sama kuski ja voisi vaikka viedä ne tällä kertaa raksalle. Tuo kotiin kuljetus on kyllä aika hankala systeemi tällaisille tavallisille työssäkäyville - me kun ei koskaan olla arkipäivisin kotona...

Mutta se kuljetuksista. Koska täksi päiväksi luvattiin jo viikolla hienoa säätä, päätin aloittaa ulkomaalausurakan. Niinpä ajelin aamulla ensimmäisenä maalikauppaan ja hain purkillisen valkoista Vinhaa. Vakaa aikomukseni oli kertaalleen vetää kaikki ne talon ja tallin otsa- ja nurkkalaudat, joihin tulee savedesirännit ja syöksyputket. Tavoitteeni huomasin kyllä piakkoin aika haastavaksi ja lopulta täysin saavuttamattomissa olevaksi. Ehdin nimittäin päivän aikana maalata ehkä noin 2/3:n talosta ja talliin en ehtinyt koskeakaan. Työ oli paljon hitaampaa kuin kuvittelin - laudat imivät maalia kuin sieni eikä tikkailla keikkuminen ainakaan maalaamista nopeuttanut. Samalla tajusin, että talossamme on muuten ihan hirvittävän paljon noita valkoiseksi tulevia yksityiskohtia...

Otsalautojen maalailua

Myös Siippa puuhasteli koko päivän pihalla, sillä sää oli todellakin mitä mainioin. Autotallimme sai nurkkalaudat ja jotenkin koko tallin olemus muuttui kerta heitosta paljon ryhdikkäämmäksi ja valmiimmaksi.

Autotallia

Naapurimme läheisestä talosta piipahtivat myös vierailulla. Oli kyllä jotenkin terapeuttista kuulla, ettei heilläkään ole kaikki mennyt niin kuin Strömsössä. Enkä nyt siis tarkoita, että iloitsisin muiden vastoinkäymisistä vaan sitä, että viime aikoina pienetkin pieleen menneet jutut ovat jotenkin harmittaneet ihan kohtuuttoman paljon. Esimerkiksi se, että vastamaalattuihin seiniin on tullut jälkiä ja osa seinistä pitää maalata uudestaan. Siis ihan pikku juttu, joka on varsin helposti korjattavissa, mutta jotenkin täysin turhaa työtä ja se harmittaa.

Otsa- ja nurkkalaudat kertaalleen maalattuna.

Minun maalaillessa Siippa siivosi pihaa ja kantoi tallin edessä olleet puukasat lähestulkoon kokonaan pois. Ei kannata minulta kysyä, mihin se sai kaiken sen puutavaran kätkettyä, sillä en osaa oikein edes sanoa - puuta nimittäin oli ihan hirmuisesti. Iso osa tuosta puutavarasta on siis talotoimituksesta ylijäänyttä tavaraa, joten aika reilusti yläkanttiin on Kannustaloilla laskettu puutavaran määrä.

En malttanut olla aamulla ostamatta maalikaupasta pientä koepurkkia ulkoseinämaalia. Ennen kotiin lähtöä minun olikin vielä ihan pakko testata sitä. Talostamme on siis tulossa ruskean sävyinen, mutta en osaa vielä sanoa, onko se tuo väri vai jotain muuta. Numerokoodia en nyt painanut mieleeni tuosta sävystä, joten ei kannata kysyä ;) Ja sävyhän saattaa taas olla ruudulla ihan erinäköinen kuin luonnossa.

Ehdotus seinäväriksi

Huomiseksi ei ole luvattu enää niin hienoa säätä kuin täksi päiväksi, vaan ilmeisesti iltapäivällä/alkuillasta tulee sade. Jos kuitenkin ennen sitä ehtisin vielä maalata loput otsa- ja nurkkalaudat, niin ne olisi sitten kertaalleen vedetty. Toinen kerta on varmasti paljon nopeampi (jos nyt edes rännien alta ylipäänsä on tarpeen maalata kahteen kertaan).

Mutta nyt oikein mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti