Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 27. huhtikuuta 2015

"Kauheita" uutisia

Ne kiintokalusteet. Ne, jotka tilattiin kuusi viikkoa sitten, ja joiden piti tulla viikolla 18 - eli tällä viikolla. Ne, joista tuli oikein kirjallinen tilausvahvistus, jossa luki, että viikko 18 on ok.

Soitin tänään keittiömyyjälle kysyäkseni aikataulua, jotta saadaan järkättyä oma paikalla olo kalusteiden saapuessa ja vielä riittävästi kantoapuakin. Myyjä lupasi soitella tehtaalle ja palata asiaan. Palasikin muutaman tunnin päästä ja aloitti puhelun kutakuinkin näillä sanoin: "Minulla on ihan kauheita uutisia". Itselläni tuosta tuli nyt lähinnä ensimmäisenä mieleen, että koko kalustefirma on mennyt konkurssiin tai tehdas vähintäänkin tuhoutunut tulipalossa. Mutta ei sentään, vaan tilauksemme toimitus oli siirretty viikosta 18 viikkoon 24 (siis kesäkuun alkupuolelle!). Kun myyjämme ilmoitti tehtaalle, että hän ei ainakaan ole mitään siirtänyt eikä asiakaskaan, ruvettiin tehtaalla selvittelemään asiaa. Nyt siis oli käynyt niin, että joku saman sukunimen omaava henkilö oli tilannut Espoosta keittiön samoihin aikoihin ja hänen toimitustaan oli siirretty. Tai siis olisi pitänyt siirtää. Tuo siirto tosin oli vaan erehdyksessä kirjattu meidän toimitukselle. Kaikkein kummallisimmaksi tämän tekee se, että meillä on oikeasti todella harvinainen sukunimi - meitä on (kirjoitusasusta riippuen) koko Suomessa vain 51 kappaletta! Tarkistin asian juuri äsken väestörekisterin sukunimitilastosta. Joku voisi laskea todennäköisyyksiä - pitäisi ehkä laittaa heti lotto vetämään :)

No, onneksemme kalusteoviemme valmistus oli jo ehditty aloittaa ennen tuota siirtoilmoitusta ja ovet ovat jo valmiina (ne olivat ymmärtääkseni ne, joiden vuoksi keittiön toimitusaika ylipäänsä oli normaalia pidempi). Lupailivat nyt Topi-keittiöiltä toimituksen viikon 20 alkupuolelle ja sisään kannettuna (!). Kovasti keittiömyyjä pahoitteli, ja totesi ettei hänelle ole eikä tehtaallekaan ollut koskaan aiemmin käynyt näin. Eipä tuo nyt tietenkään myyjän vika ollut millään tavalla. Sormet ja varpaat ristissä toivon, että tilaustemme sisällöt eivät ole menneet miltään osin ristiin. Ja toivottavasti tuo toinen asiakas-parka ei ole saanut tai saamassa isoa kasaa keittiökaappeja rakennukselleen monta viikkoa etuajassa.

Olin itseasiassa erittäin yllättynyt itsekin siitä, miten tyynesti otin tämän uutisen. Jostain syystä en ollut asiasta juurikaan harmissani, vaikka tokihan tämä nyt laittoi hiukan suunnitelmia uusiksi. No onneksi meillä kyllä riittää muutakin tekemistä.

Kävin tänään raksalla puuhastelemassa alakerran kylpyhuoneen katon höyrynsulun kanssa. Keskenhän tuo on vielä pahasti, mutta ainakin itse olen tyytyväinen lopputulokseen. Sain jopa järkevästi tehtyä tuon kohdan, johon täytyy saada jätettyä korkeampi tila ledejä varten.


Helpommalla oltaisiin päästy, jos välipohjaan olisi vedetty höyrynsulkumuovi kylpyhuoneenkin kohdalle (kuten rakennekuvissa oli). Mutta koska siellä on nyt vain ilmansulkupaperi, kuten kuvastakin näkyy, pitää katto folioida ja päälle tulee sitten vielä koolaus. Tuossa riittääkin minulle näperrettävää vielä useammaksi illaksi...

2 kommenttia:

 1. No HUh huh!!!
  Nuo ovat sellaisia ilmoituksia että hiki nousee pintaan. Onneksi kaikki meni loppujen lopuksi hyvin mutta jos muutto näiden vuoksi siirtyy 4viikkoa niin kyllä jotain hyvityspalkintoa Topikeittiöiltä/tehtaalta voi pyytää. Miten olisi kylpyläviikonloppu tai lahjakortti vepsäläiselle?

  Kyllä se vaan niin on että jos firma mokaa, vaikka ois kuinka inhimillinen erhe niin ne ruukataan tavalla tai toisella hyvittää. Kaksi ylimääräistä viikkoa vuokralla maksaa noin 700e???
  Joten kyllä passaa nyt Topin miehillä vähän muutakin jeesata kuin kantaa kamppeet sisään.

  Mitä muut on asista mieltä?

  Hienosti, joustavasti asian otit. Mulla kyllä menis hermot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tosiaan itsekin aika yllättynyt, miten lunkisti otin tilanteen. Olisin voinut kuvitella hyppiväni seinille moisen ilmoituksen takia, mutta niin ei käynyt tällä kertaa. Eipä tuo tilanne tosin tuosta hermostumalla miksikään muuttuisi.

   En usko, että tämä vaikuttaa muuttoaikatauluumme ainakaan kovin radikaalisti - no saattaa se sitä tuolla parilla viikolla kyllä lykätä... Lupasivat tosiaan toimituksen viimeistään viikon 20 alkupuolelle, ehkä jo aiemminkin. Ja toki katsotaan hyvitysasiat kuntoon sitten, kun tiedetään, miten paljon toimitus lopulta viivästyy alkuperäisestä ja millaisia vaikutuksia sillä on.

   Poista