Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappu raksalla

Tällä viikolla emme ole ehtineet oikein raksailemaan, mutta tarvikkeita on sentään tullut hankittua. Tiistaina haettiin kattopaneelit ja -listat alakerran kylppäriin. Aion käsitellä ne harmaalla Sauna Supilla ennen paikoilleen laittoa. Kävin myös tiistaina Ikeassa. Voitteko kuvitella, että kiersin siellä puolitoista tuntia, enkä ostanut yhtään mitään? No, tuo korjaatuu kyllä sitten, kun menemme uudemman kerran kärryn kanssa - tein nimittäin kierrellessäni listaa, mitä kaikkea tuolta pitää ostaa :)

Eilinen ilta meni kavereiden luona kyläillessä ja grillikautta avatessa. Tänään suunnattiinkin sitten koko päiväksi raksalle ja Appiukko tuli taas auttelemaan. Koska kiintokalusteita emme vielä sattuneesta syystä päässeet asentamaan, kuten tarkoitus oli, piti keksiä tänään muuta puuhaa. Miehet rupesivat asentamaan ikkunalistoja, ja minä tartuin taas maalitelaan ja maalasin Siipan studion kaksi seinää. Nuo seinät jätettiin aiemmin maalaamatta, sillä Siippa suunnitteli laittavansa seinille jotain (ehkä jotain paneelia?). Nyt Siippa kuitenkin oli tullut siihen tulokseen, että maalataan vain seinät toistaiseksi ja laitetaan sitten jotain niihin myöhemmin.

Koska ikkunan puitteet ovat jonkin verran syvemmällä muuta seinäpintaa, ikkunoiden ympärille piti ensin laittaa kulmalista.

Kulmalista

Kulmalistan päälle sitten laitettiin jiiriin sahattu ikkunan peitelista, joka tuli sisäreunastaan samalle tasolle kuin tuo kulmalistakin. Kuten olen tainnut jo joskus aiemminkin mainita, me valitsimme taloomme Aurora-listapaketin, jonka listat ovat varsin leveitä ja siitä johtuen myös näyttäviä. Mutta samalla nuo eivät ole mitään ihan helpoimpia asennettavia. Kaikesta huolimatta päätimme ottaa riskin, ja tehdä listoitukset itse. Varsin hyvin Siippa ja Appiukko listat saivat ja akryylillä paikkaillaan sitten ehkä loput, jos häiritsee...


Ikkunan peitelistat

Siippa sai isänsä kanssa ahkeroitua päivän aikana listat kaikkiin yläkerran ikkunoihin kylpyhuonetta lukuun ottamatta sekä suurimpaan osaan ikkunoista alakerrassakin.

Vaatehuoneen ikkuna listoitettuna.

Minä puolestani sain vihdoin aikaiseksi tarttua rättiin ja pyyhittyä seiniä, joihin oli jo maalauksen jälkeen tullut kaikenlaista likaa - suurin osa lähti onneksi vain pyyhkimällä. Lisäksi paikkamaalailin muutamia osuman saaneita kohtia. Viimeistelin lisäksi alakerran kylpyhuoneen katon folioinnin. Ja lakaisin ja imuroin taas kerran - siivoaminen ei kyllä lopu ikinä.

Varsin tehokas raksapäivä siis taas takana. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti