Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kerrankin vain hyviä uutisia

Ne meidän kiintokalusteet. Ne joista kerroin tässä postauksessa viime viikolla. Tänään sain soiton keittiömyyjältä. Kalusteet ovat tulossa ensi maanantaina 11.5. eli luvatusti viikolla 20, joten tulevat myöhästymään alkuperäisestä noin pari viikkoa. Minullehan luvattiin hyvitykseksi kömmähdyksestä jo heti kättelyssä kalusteiden sisään kanto. Tänään minulle ilmoitettiin, että tehdas haluaa hyvitykseksi tarjota myös keittiön kalusteasennuksen, joka tullaan tekemään ensi viikon keskiviikkona ja perjantaina. En tokikaan tarkalleen tiedä, millaisista summista kalusteasennusten kohdalla puhutaan, mutta jos siihen menee kaksi päivää, kyse ei kai ole mistään ihan parinkympin hyvityksestä. Mielestäni tuo ehdotus kuulostikin siis erittäin kohtuulliselta kaiken kaikkiaan. Ja mikä parasta, se säästää meidät kalusteiden rahtaamisen ja keittiön asentamisen vaivalta! Meidänhän oli siis alun perin tarkoitus tehdä kaikki kalusteasennukset itse. Nyt itselle jää toki vielä muiden kiintokalusteiden (kodinhoitohuone, wc, yläkerran kylpyhuone ja pari liukuovikomeroa) asentaminen, mutta ne eivät jotenkin ole niin kriittiset kuin tuo keittiö. Tänään jo Niemen kuljetusfirmasta soiteltiin ja ilmoitettiin, että maanantaina olisi tavaraa tulossa. Olenkin siis tosi tyytyväinen Topi-Keittiöiden tapaan hoitaa tämä kömmähdyksensä - ja ihan ilman mitään vääntöä ja täysin heidän omasta aloitteestaan (toki heitin pienen täkyn keittiömyyjälle viime viikolla, kun pyysin, että hän laskisi meille asennustarjouksen keittiön asennuksesta ja heti nappasi kiinni)! Jotenkin olen vaan sitä mieltä, että mitä asiallisemmin ja ilman suuria tunteita itse pystyy tällaiset asiat hoitamaan, sitä helpompi toiseltakin puolelta on tulla vastaan. Huutamalla ja kiukkuamalla ehkä saa, mitä haluaa, (jos saa) mutta ei kyllä varmasti yhtään mitään enempää, ja paha maku jää kaikille suuhun joka tapauksessa.

Toinen, johon olen ollut tällä viikolla myös erittäin tyytyväinen on Kannustalo. Talopakettiimme kuuluvat Westwoodin portaat, ja niiden kokoonpano ja väritys piti valita jo aikoinaan talopaketin tilauksen yhteydessä. Kun porrastilaus sitten jokunen viikko takaperin tuli ajankohtaiseksi, sai kokoonpanoon vielä tehdä muutoksia. Arvoin askelmien ja käsijohteiden värityksen kanssa jo ihan alussa ja arvuuttelu vaan jatkui. Sisko-Riitta Kannustalolta ilmoitti, että hän voi kyllä lähettää mallipaloja eri pintakäsittelyvaihtoehdoista. Ja se oli enemmän kuin hyvä ratkaisu, sillä portaisiin alun perin valitsemamme väritys ei kyllä yhtään sointunut yhteen lattioiden ja seinien kanssa. Niinpä vaihdoimme värin turvalliseen pähkinään, joka oli vähiten epäsopiva (oikeasti ihan hyvä :).

Maanantaina sain Sisko-Riitalta portaiden luonnoskuvat. Minun on ollut jotenkin hirmuisen vaikea hahmottaa, miten portaiden alle tulevan varaston seinät oikein asettuvat suhteessa portaisiin. Käänneltyäni ja väänneltyäni asiaa aikani ymmärsin, että eihän portaat ole ollenkaan sellaiset kuin olin itse päässäni ajatellut eikä seinäkään ollut ollenkaan samoin, kuin olin suunnitellut. Onneksi siis uhrasin hiukan pidemmän hetken luonnoskuvan tuijottelulle, enkä vain kuitannut, että hyvä on, sillä silloin olisi kyllä tullut hiukan erilaiset portaat. Portaiden valmistus ollaan aloittamassa ihan näillä näppäimillä, joten laitoin heti Sisko-Riitalle viestiä, että haluan portaisiin tiettyjä muutoksia - erilaisen aloitusaskelman ja kaiteita eri tavalla, koska seinä tulee eri tavalla. Vaihdoin myös viime metreillä vielä käsijohteen värin pähkinästä valkoiseen. Kaikki meni erittäin jouhevasti ja sain uuden luonnoskuvan seuraavana päivänä. Varmistettuani vielä Vastaava-Arilta, että olin oikeasti hahmottanut tuon portaiden rakenteen oikein, laitoin vahvistuksen, että näillä mennään. Hienosti sujuivat muutokset ilman mitään mutinoita, vaikka kiireaikataululla mentiinkin. Siitä siis iso kiitos Kannustalolle. Pisteenä iin päälle saatiin vielä portaista vähän hyvitystäkin, koska meidän alun perin valitsema (ja siis jo maksettu) askelmien ja käsijohteiden värisävy oli erikoishintainen ja siten kalliimpi kuin pähkinä/valkoinen, joihin vaihdettiin. Tässä vielä luonnoskuva meille tulevista portaista.


Raksalla on puuhailtu jotain pientä, vedettiin muun muassa saunaan ledien johdot. Siinä pitikin vähän kikkailla, sillä ledien kytkentärasiaa ja verkkolaitetta ei saa asentaa saunaan vaan se piti saada kuivaan tilaan. Niinpä työnsimme teknisen tilan katon rajasta saunaan katon kautta putken, jonka kautta saimme johdot tuotua saunasta teknisen tilan puolelle, jonne kytkentärasia tulee. Johtoja on yhteensä 18 ja niiden päissä on sellaiset mutikat, joten siinäkin jouduttiin hiukan kikkailemaan, että saatiin koko nippu kerralla putkesta läpi. Siippa keksii kuitenkin aina keinot ja tällainen viritelmä syntyi:

Saunan ledien johtonippu

Harmiksemme jouduimme toteamaan, että kolme metriä pitkät ledien johdot taitavan olla kyllä liian lyhyet, koska ne piti tuoda niin korkealta katon kautta. Nipussa on toki myös neljä ja viisi metriä pitkiä johtoja, joiden ainakin kaiken järjen mukaan pitäisi riittää, mutta valojen määräkin siis vähenee :( Siippa oli kyllä sitä mieltä, että johtoja pystyisi jatkamaan, mutta tiedä häntä...

Johdot tuotuna saunan puolelle.

Kuten kuvasta näkyy, saunakin rupeaa olemaan nyt kokonaan folioitu katon yhtä reunaa lukuun ottamatta, josta tulee vielä sähköt sisälle. Noista johdoistakin päästään toivottavasti pian eroon ja kun saunan katon saa umpeen, pääsee saunaa koolaamaan ja paneloimaan. Ensin tosin pitää vielä selvittää, millaiset tukipuut lauteille pitää laittaa ja miten. Kaikenlaista uutta selviteltävää tulee siis eteen ihan koko ajan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti