Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 28. toukokuuta 2015

Ensimmäiset vesikalusteet paikoillaan

Minä olen taas maannut kotona vällyjen välissä pari päivää niistäen samalla aivojeni viimeisiäkin rippeitä pihalle. Miten sitä olikaan taas ehtinyt unohtaa, kuinka kurjaa on olla kipeä, vaikkei viime kerrasta ole kulunut kauaakaan. En tiedä, ollaanko ainoat raksaajat koko maan päällä, joilla tämä homma ottaa näin lujille. Ollaan nimittäin kumpikin oltu tämän raksailun aikana hurjasti normaalia enemmän kipeinä. Ei ollenkaan ole tavallista tällainen viides flunssa yhdeksän kuukauden aikana -tahti.

Mutta onneksi hommat raksalla etenevät minun sairasteluista huolimatta. Putkari oli tänään käynyt laittamassa meille vessanpöntöt ja suihkut. Siippa lähetti kuvia raksalta. Ei voi olla enää muutto ihan hirveän kaukana, jos talossa on jo vessanpöntöt!Alakerran vessaan ja yläkerran kylpyhuoneeseen meille tosiaan tuli Ido Seven wc-istuimet. Ihan siis tuo pehmeäkantinen perusmalli tuplahuuhtelulla. Olisin halunnut ostaa sen hiukan korkeamman (seniori)mallin, mutta hinta oli sen verran arvokkaampi, että tuo tavallinen saa riittää. Alakerran kylpyhuoneeseen tuli myöskin Idon Seven istuin mutta sinne valikoitui kova äänettömästi sulkeutuva kansi. Ja tuonnehan tosiaan tuli myös Idon matala seinäelementti. Kuten tuosta jälkimmäisestä kuvasta voi huomata, kylppäri kaipaisi kyllä kuumeisesti myös siivoojaa...

Alakerran kylpyhuoneen suihkut oli myös asennettu. Nehän ovat Hansgrohen Raindance Select 300 Showerpipe -mallia. Suihkulautanen on tosiaan 30 cm leveä, vaikka kuvassa näyttää näköjään melkein pikkuruiselta.


Alakerran kurakkoon oli myös ilmestynyt hana. Siihen valitsin ihan perushanan, eli Oraksen Safiran, johon tuli lisävarusteena ejektorijuoksuputki ja kuraharja. Ejektorijuoksuputki on siis sellainen, joka toimii samalla idealla kuin bide-käsisuihku eli kun kuraharjan painikkeesta ei paineta, vesi tulee juoksputkesta ja painiketta painettaessa kuraharjasta, eikä mitään erillisiä vaihdinvipuja tarvita. Näin ainakin oletan/toivon. Kuvittelin kyllä tilanneeni kaikki mahdolliset vesikalusteiden nippelit ja nappelit, mutta näköjään olin kuitenkin unohtanut seinäpidikkeen kuraharjalle.


Kaivurikin on saatu taas kuntoon (tai vaihdettua toiseen) ja hommat pihalla etenevät myös. Takapiha alkaa siis tasautumaan ja kivipengerryskin näyttää jo valmiilta :)


Siippa on tehnyt kodinhoitohuoneen kattoa ja yläkerran lattiaa, joten meidänkin hommat etenevät kyllä. Eipä silti taideta uskaltaa irtisanoa vuokra-asuntoamme vielä kesäkuun loppuun...

2 kommenttia:

  1. Sairastaminen on kurjaa mutta onnea vessanpöntöistä! Äänettömästi laskeutuva kansi kuulostaa mahtavalta 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkei se ihan äänetön ole, vaimennettu on ehkä oikeampi termi - sillei hidastetusti sen pitäisi laskeutua eikä paukahtaa voimalla kiinni. Saas nähdä toimiiko tosiaan niin :)

      Poista