Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 30. toukokuuta 2015

Kodinkoneita ja kiintokalusteita

Tänään Anoppi ja Appiukko tulivat taas avuksi ja pienen "hikipintaan" siivousurakan jälkeen rupesimme laittamaan paikoilleen keittiön koneita. Jääkaappi ja pakastin sujahtivat paikoilleen varsin kivuttomasti (tai no ehkä yksi väliin jäänyt sormi taisi olla). Varsinainen yllätys sen sijaan paljastui, kun avasimme uunin paketistaan. Paketissa nimittäin luki, että kyseessä on Electroluxin uuni, mutta sisältä paketista paljastuikin AEG:n uuni. Kodinkoneethan tulivat siis meille keittiötoimituksen yhteydessä Topi-Keittiöiden kautta. Kun osti viisi kodinkonetta, sain minkä tahansa uunin kaupan päälle, ja tietysti valitsin ominaisuuksiltaan mahdollisimman monipuolisen AEG:n uunin. En tosiaankaan ole mikään himokokkaaja, mutta kun kerta ilmaiseksi saa :) No tilauksen jälkeen minulle ilmoitettiin, että kyseistä uunia ei enää saa ja sen korvaava malli on saatavissa vasta myöhemmin. Ehdottivat, jos antaisivat tilalle Electroluxin vastaavilla ominaisuuksilla varustetun uunin ja hintakompensaationa hiukan paremman keittotason. Ilmoitin tämän olevan ok. Siksi yllätys olikin melkoinen, kun paketista ilmestyi AEG:n uuni (johon oli muuten liimattu Electroluxin uunin mallinumerokilpi). Netistä löysin kyllä tuon AEG:n uunin mallin, mutta en mistään suomenkielisiltä sivuilta. Suomenkielistä ohjekirjaakaan siihen ei ole saatavissa. Uunista lähtikin hämmentynyt kysely keittiömyyjälle. Minulle on sinänsä ihan sama, onko uuni AEG vai Electrolux, kunhan siinä on ne ominaisuudet, jotka alun perin valitsemassani mallissa. Mikro on AEG, joten siinä mielessä AEG:n uunikin olisi yhteneväisempi ilmeeltään. Uuni nyt kuitenkin nostettiin paikoilleen - olihan se jo avattu paketista, mutta ei kuitenkaan vielä ruuvattu kiinni, jos menee vaihtoon.

Kodinkoneet paikoillaan.

Älkää pelästykö, jääkaappi ja pakastin eivät ole siniset :) Emme integroineet muita kodinkoneita kuin tiskikoneen, joten jääkaapiksi ja pakastimeksi valikoituivat rosteriset Electroluxin koneet. E-lux siksi, että vain niihin sai polkimella avautuvan oven. Meillä oli jo entisessä talossa polkimella avautuvat jääkaappi ja pakastin, samoin kuin tässä väliaikaisessa asunnossa. Olemme jo niin tottuneet polkemaan jalkaa jääkapin ovella, ettei muuta osaa kuvitellakaan :)

Minä tuhrasin tänään monen monta tuntia asentaen pakastimen vieressä olevaan komeroon vetolaatikoita. Kyseinen komero tulee meillä todennäköisesti toimittamaan astiakaapin virkaa. Kiskojen asentaminen oli yllättävän tuskastuttavaa, sillä ruuvin reikiä ei ollut valmiina, vaan kaikki piti itse mittailla ja mallailla. Sattuipa minulle pieni mittavirhekin, eikä syvien laatikoiden väleistä tullut nyt ihan samansuuruiset, mutta mitäs pienistä. Jos joku kysyy, näin oli tarkoituskin. Komeroon tuli siis yhteensä kolme syvää ja kaksi matalaa vetolaatikkoa. Muuten vaikuttaa ihan pätevältä, mutta eivät mahdu tulemaan ulos komerosta, vaan ottavat kiinni oven saranapuoleen. Topi-Keittiöillä näin kyllä ihan livenä tällaisen yhdistelmän eikä siinä ollut vastaavaa ongelmaa. Laitoin tästäkin viestiä keittiömyyjälle. Josko ongelma ratkeaisi erilaisilla saranoilla...

Vetolaatikot komerossa

Kodinhoitohuoneeseenkin saatiin tänään ensimmäiset kalusteet eli pyykkikomero ja sen viereen matala komero ja laatikko. Tuo pyykkikomero vaatii vielä vähän kikkailua, sillä pyykkikuilu pitäisi tosiaan saada tuotua yläkomeron läpi alakomeroon. Kuilu ei vaan valitettavasti osu ihan oikeaan kohtaan välipohjassa ja vaatii siis jonkinmoisen ohjurin. Tämän kanssa saadaan siis kyllä vielä raapia päätä kerran jos toisenkin.

Kodinhoitohuoneen ensimmäiset kalusteet.

Meille piti tulla kodinhoitohuoneeseen samanlainen taso kuin keittiöönkin, mutta 30 mm paksuna (keittiössä 40 mm). Jostain syystä kodinhoitohuoneeseenkin tullut taso oli 40 mm. Ajattelimme, ettei se haittaa, koska tuo paksumpi taso on oikeastaan hienompi. Tänään asentaessa huomasimm kuitenkin, että eihän tuohon ikkunan alle mahdu kuin 30 mm taso. Keittiössä oli ilmeisesti ollut sama ongelma, mutta siellä asentajat olivat ratkaisseet sen lyhentämällä kaikkia muovisia sokkelijalkoja. Kodinhoitohuoneeseen meillä tulee kuitenkin metalliset näkyville jäävät sokkelijalat, joten niitä ei noin vaan lyhennellä. Pitänee siis kuitenkin laittaa taso vaihtoon :(

Muutamia osia kalustetoimituksista myös edelleen uupuu. Ei varmastikaan olla ainoat, joilla on ongelmia näiden kiintokalusteiden kanssa, mutta jotenkin näin loppumetreillä ei vaan enää jaksaisi säätää.  Saa siis ihan mieluusti antaa tässä kohdin vertaistukea. Menikö teillä kaikki kiintokalusteiden kanssa kuin Strömsössä?

Loppuun on vielä pakko laittaa pari kuvaa harvinaisen siististä takaterasistamme sekä myös ah-niin-ihanan-tasaisesta pihasta.
Takaterassi siivottuna
Takapihaa takaterassilta kuvattuna.
Takapihaa takaterassilta kuvattuna.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Saisinko tulla ensi viikolla käymään? Oletteko iltasella paikalla. ehdottaisin ke tai to iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän me nyt aika tiiviisti iltojamme raksalla vietetä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.