Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Portaiden kasausta ja reklamaatioita

Varoitan jo etukäteen, että tämä blogipäivitys on täynnä kaikkea muuta kuin kauniita ja hienosti aseteltuja kuvia. Tässä blogipäivityksessä kuvat viestivät omalla inhorealistisella tavallaan raksamme (ja ehkä muutaman muunkin raksan) arjesta. Aina ei ole kovin siistiä ja nyt on sellainen hetki.

Aloimme nimittäin tänään kasaamaan portaita. Ja niitä on nyt olohuone pullollaan. Jottei olohuoneessa kuitenkaan liian mukavalta ja tilavalta olo tuntuisi, on siellä tietysti myös alakerran parkettipino, kaikki alakerran väliovet sekä yhden liukuovikomeron osat. Niin ja ne sen tuhannen portaan osaa. Kaikki sulassa sillisalaattisovussa lepää siellä, katsokaa vaikka itse.

Sekamelskaa

Rauhoittelen nyt vahvasti itseäni sillä ajatuksella, että kunhan nuo portaat ensin saadaan tuosta kasaan, voi alakerran parkettia ruveta lyömään kiinni oikein urakalla. Siitä sen pitäisi sitten aika pian ruveta tyhjentymään. Eka osa portaista saatiin tänään kasattua - tadaa! Hiukan kyllä hirvittää, miten nuo saadaan nostettua paikoilleen. On nimittäin kohtuullisen painava se kompleksi. Portaisiin tulee alla olevassa kuvassa näkyvän lisäksi vielä valkoiset taustalevyt, mutta Siippa oli järkeillyt, että ne kiinnitetään vasta sitten, kun portaat ovat tukevasti paikoillaan. Ei kuulemma kannata laittaa vielä nyt, kun lisäävät vaan turhaan jo ennestäänkin suurta painoa. Ihan järkevää sinänsä kyllä. Minä olisin varmaan vaan mennyt ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja kiroillut...

Portaiden alaosa kasattuna.

Siippa oli tänään tehnyt yläkerran parketin valmiiksi. Jei! Yksi välietappi saavutettu. Alakerran parketin asennuksenkin Siippa oli jo aloittanut, mutta olohuoneeseen pitää tosiaan saada ensin vähän lisää tilaa, ennen kuin tuota pääsee kunnolla jatkamaan.

Minun päivän teemana on ollut reklamointi. Soittelin tänään keittiömyyjän kanssa noista viikonloppuna kalustetoimituksissa ilmenneistä puutteista. Myyjä oli myös kovin hämmentynyt uunistamme ja lupasi sen osalta palata pian asiaan. Ja eipä mennyt aikaakaan, kun sain jo ilmoituksen, että uuni tullaan vaihtamaan sovittuun ja Electrolux antaa meille hyvitykseksi vuoden pesuaineet kaupan päälle. Uunin mysteeri jäi nyt avoimeksi, mutta ymmärtääkseni malli oli kuitenkin sellainen, jota ei Suomeen tuoda maahan ja silloin varmaan takuu- ym. asioiden kanssa olisi voinut tulla eteen ongelmia. Paras siis, että vaihtavat uunin. Minun oli pakko laittaa uuniin varmuuden vuoksi lappu "Älä kytke, tämä ei jää tähän" sähkäriä varten, jos hän sattuisi tulemaan visiitille :)

Nostettiin myös liukuovet paikoilleen eteisen komeroon pois jaloista pyörimästä. Kyllä noista peileistä nyt näkee itseään tiirailla :) Peilien suojana tosin ei ollut mitään kalvoa tms., joten virittelin niiden päälle hiukan muovia paremman puutteessa. Kodinhoitohuoneen liukuovikomero oli liian syvä ja sen kaikista levyistä pitää ottaa palat pois. Yläkerran vaatehuoneeseen tuleva komero taas oli himpun verran liian korkea ja sitäkin joutuu sahaahaan. Ei siis mennyt komeroiden(kaan) asennus tuota eteisen komeroa lukuun ottamatta meillä niin kuin Strömsössä.

Eteisen liukuovikomero valmiina

Kun nyt reklamoinnin vauhtiin pääsin, niin eihän se toki vielä tähän loppunut. Avatessamme porraspaketit paljastui yhdestä nimittäin pähkinänväriset käsijohteet - ne, joiden piti olla valkoiset. Joten eipä muuta kuin reklamaatiota Kannustalojen Sisko-Riitalle. Olisipa jo heinäkuu!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä sinne haasteisiin. Kyselin tuossa tällä viikolla raksallanne käymisestä, mutta meillä näyttää nyt aikataulu niin kiireiseltä iltojen suhteen, että palataan asiaan myöhemmin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.