Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Edistysaskelia

Tänään raksalla on tapahtunut paljon. Sitä toisaalta sopi odottaakin, sillä sekä sähkäri että putkari olivat tänään samaan aikaan hommissa. Niin ja Siippa tietysti myös avustamassa.

Ehkä kaikkein isoin ilonaihe tänään oli tämä:

Vettä tulee!

Meillä tulee ihan oikeasti vettä hanasta. Ja viemäriin voi kaataa likavedet. Veden ja viemärin toiminnasta tietysti seuraa myös se ihanuus, että vessatkin toimivat, eikä enää tarvitse mennä pihan perälle. Voi tätä riemua!

Eilen ostettu ammeen hanakin oli löytänyt jo paikoilleen yläkerran kylpyhuoneeseen. Ammehanaksi valikoitui Moran MMIX T5 hana lähinnä siksi, että siinä on kääntyvä juoksuputki. Hanahan tulee ammeen jalkopäähän, mutta silti koin jotenkin paremmaksi, että juoksuputken saa käännettyä sivuun. Kääntyvä juoksuputki on siitäkin hyvä, että se on hiukan armollisempi tuon hanan ja ammeen sijoittelun suhteen eli jos hana ei satu osumaan ihan ammeen keskelle, sen ei pitäisi olla ongelma.

Ammehana

Ulkoseinillekin oli tänään ilmestynyt tavaraa, nimittäin valaisimia, pistorasioita ja ovikello.
Ulkoseinävalaisimiksi valikoituivat simppelit valkoiset Konstsmiden Basic-valaisimet. Nuo ovat jotenkin hiukan sellaiset kartanohenkiset, mutta eivät liikaa. Takaterassin pylväitä valaisemaan hankittiin kolme Lumiancen Inset Swing Led 7,5 W alasvaloa, jotka sijoitettiin räystään alle. Mahtavaa kyllä, kun pikku hiljaa kaikki pitkin talvea ja kevättä haalittu ja nurkkiin säilötty tavara alkaa löytää paikoilleen.

Ilmanvaihtokonekin oli tänään nostettu paikoilleen teknisessä tilassa ja kanavia kytketty. Tekninen tila tulee kyllä niin täyteen kaikenmoista, ja ilmanvaihtokoneenkin kanssa oli ilmeisesti saanut hetken päätään raapia, että oli kaikki putkitukset saatu mahtumaan. Mutta siellä se nyt nököttää.

Siippa asenteli taas pari väliovea ja yläkerrassa ovatkin kaikki ovet nyt paikoillaan minun työhuoneen pariovia lukuun ottamatta. Aloitimme myös minun työhuoneen seinien tapetoinnin. Tapettia laitetaan siellä kahdelle seinälle (muut seinät ovatkin lähes kokonaan lasia). Ja mikäs muukaan minulle tirpparakkaalle olisi seinälle voinut valikoitua kuin tirppatapetti.


Tapetti Decor Maisonin Spirit of Adventure mallistosta

Tein muuten minäkin tänään (tuon tapetoinnin lisäksi) jotain hyödyllistä, nimittäin tilasin meille talokuitu-liittymän. Ehkä olen täälläkin jossain vaiheessa kertonut, miten olen yrittänyt useaan otteeseen selvittää Elisalta, mikä johtokieppi meidän tontin rajalla oli. Sehän paljastui siis lopulta valokuitukaapeliksi ja vedimme sen sisään talon tekniseen tilaan. Tuota kautta aiomme ottaa ainakin kiinteän laajakaistan, mutta sitä kautta saisi myös kaapeli-television. Mielipiteitä otetaankin vastaan: kannattaako laittaa harava-antenni vai ottaa kaapeli-tv? Antenni ja sen asentaminen maksaisi tietenkin jotain, mutta sen jälkeen kustannuksia ei enää tulisi. Sen sijaan kaapeli-tv maksaa  6 euroa kuussa, mutta ei vaadi mitään muita investointeja. Me ei olla mitään tv:n suurkuluttajia, joten mikään suuri kanavamäärä ei meidän tapauksessa kauheasti vaakakupissa paina.

4 kommenttia:

 1. Se on hieno tunne, kun vettä tulee ihan hanasta. :)

  Ja loistava valinta ammehanaksi, meillä on nimittäin sama hana tulossa yläkerran ammehanaksi. Alakerrassa kaikki hanat ovat Moran hanoja, ja tykkään kyllä kovasti, hanoissa ei ole mitään moitittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jopa hieman epätodellinen olo, kun avasi hanan ja sieltä oikeasti tuli vettä. Ensireaktio oli, että onhan viemäriputki varmasti kunnolla kiinni. Huomasin myös käyväni tyhjentämässä siivousvesiastian vanhasta muistista pihalle, vaikka sen olisi voinut kipata jo lavuaariin :)

   Minulla ei ole mitään kokemusta aiemmin Moran hanoista, joten siinä mielessä hiukan arvelutti tuo hankinta. Mutta kiva kuulla, jos ovat osoittautuneet toimiviksi!

   Poista
 2. Vesi on valaistuksen jälkeen kyllä yksi merkittävimmistä virstanpylväistä. Itse muistan vielä sen epätodellisen olon kun meillä oli aikanaan (talvella) sähkäri valoja kytkenyt ja illalla menin talolle jossa näki oikeasti ympärilleen. Vessan kanssa piti myös varmistella että sitä sai ihan oikeasti käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tosiaan vielä ole valoja, mutta tähän aikaan vuodesta niitä ei kyllä osaa kaivatakaan. Sama ilmiö oli minullakin vessan kanssa :)

   Poista