Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 11. kesäkuuta 2015

Näin se homma etenee

Nyt on kyllä kiva, kun hommat raksalla etenevät koko ajan. Vaikka raksa on edelleen melkoinen hävityksen kauhistus ja kaipaisi kipeästi siivoamista, paljon kuitenkin tapahtuu koko ajan.

Eilen ja tänään Jouni oli meillä taas hommissa pitkästä aikaa ja monta juttua tuli tehdyksi. Meillä on nyt muun muassa kaikki lopulliset ulko-ovet paikoillaan. Kodinhoitohuone muuttui kertarysäyksellä hurjasti valoisammaksi ja koko eilisen illan katsoin vähän väliä, onko ovi jäänyt auki.

Kodinhoitohuoneen ovi

Kodinhoitohuoneeseen tuli siis samanlainen lasinen Kaskipuun ovi, jollaiset meillä on myös ruokailutilassa ja vierashuoneessa. Ovien myötä päätin heti tilata talopakettiimme kuuluvan tiiveysmittauksen. Laitoin tilausta tänään aamulla ja mittaus on jo huomisaamuna - nopeaa toimintaa sanoisinko :)

Muutamia sisäoviakin oli taas ilmestynyt. Vierashuoneeseen tuli Mattioven Arki-malliston lasiruudullinen ovi. Tämä sama ovi tulee myös kuistin oveksi. Myös saunassa on nyt ovi eli enää puuttuvat vain lauteet (joiden pitäisi tulla ensi viikolla) ja kiuas, joka jo odottelee autotallissa.

Vierashuoneen Arki 10R ovi

Yläkerta on saatu tapetoitua. Tapettiahan siellä ei tullut kuin kahteen huoneeseen eli minun työhuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Itse jännitin ehkä kaikkein eniten tuota makuuhuoneen vinon seinän tapetointia, mutta se sujui itse asiassa varsin hyvin. Tapetti oli lisäksi erittäin laadukkaan oloista ja jotenkin tosi helppoa tapetoitavaa. Meillä oli edellisen talon makuuhuoneen seinässä myös Econ tapettia ja siitäkin tapetoinnista jäi todella hyvä maku, joten voin suositella kyseistä tapettimerkkiä (tämä ei ollut maksettu mainos).

Näkymä portaista työhuoneeseen
Econ Earth-malliston tapetti vinolla seinällä

Alakerran vessaan Siippa oli asentanut kalusteet. Kyseisen vessan kalusteet vaihdoin vielä ihan viime metreillä kokonaan erilaisiksi kuin mitä ensin suunnittelin. Päädyin valitsemaan hiukan persoonallisemman ja "rouheamman" tason ja varsin simppelit etusarjat, jotta taso pääsee paremmin oikeuksiinsa. Tämäkin taso on laminaattia, kuten muutkin meidän tasot.

Hahlen kelomänty laminaattitaso

Minulla on haaveissa saada vessan seinälle joskus sellainen vanhasta harmaantuneesta ikkunasta tehty hylly/vitriini, ja siitä oikeastaan sain ajatuksen tästä tasosta. Mitäs tykkäät? Meistä taso on hieno :)

Siippa kävi hakemassa tänään Ikeasta pari kalustetta yläkerran vaatehuoneeseen ja lisäksi allaskaapin alakerran kylpyhuoneeseen. Näistä lisää sitten, kun ne saadaan paikoilleen. Puuhaa riittää vielä vaikka kuinka, mutta valmistakin tulee koko ajan, ja kovasti jo käyttöönottokatselmuksen ajankohtaa tässä mietiskellään.

4 kommenttia:

 1. Niin se vaan etenee ja muutto lähenee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenee se, vaikka tuntuu, että tässä kohdin kaikenlaista ihme näpertämistä ja nysväämistä on ihan hirmuisesti, eikä loppua tunnu tulevan...

   Poista
 2. Tsemppiä loppusuoralle:)! Pariin viikon en ole käynyt lukemassa ja tuntuu että kaikenlaista olette saaneet aikaan! Tosi ihana kun jaksat raportoida niin ahkeraan ja vielä kuvien kera! Ihana blogi ja niin kaunis talo, täällä vasta rauhalasta haaveillaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haaveileminen on iso ja tärkeä osa projektia. Meilläkin haave kyti pitkään, välillä se tosin haudattiin ihan kokonaan, mutta niin se vaan sieltä nousi taas uudelleen. Ja lopulta haave oli jo niin voimakas, että oli pakko ryhtyä tekoihin :)

   Poista