Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Sunnuntain urakoinnit

Tänään jatkoimme siitä, mihin eilen jäimme, eli vaatehuoneen komeroiden kasauksesta. Komero saatiin kasaan ja tällainen siitä nyt tuli.

Vaatehuoneen komero

Tilaa vaatteille on ihan mukavasti, vaikka ei kyllä todellakaan vielä riittävästi - tai no Siipan vaatteet luultavasti mahtuvat kyllä, mutta omani eivät ;) Kuten ehkä kuvasta huomatte, kalusteen mitoitus oli aika tiukka. Tuo ikkuna on muuten varsin ihana tuolla vaatehuoneessa. Monesti vaatehuoneet nimittäin ovat sellaisia pimeitä ja ahdistavia koppeja. Kaluste tuli nyt sen verran lähelle ikkunaa, että ikkunalistaa pitää kaventaa pari senttiä, mutta onneksi tuohon kuitenkin mahtui 55 senttiä syvä komero. Sen syvyiseen pitäisi mahtua vielä hyvin tankovaatteetkin. Tuonne ikkunan puoleiseen reunaan tulee nimittäin tankoa kahdessa tasossa. En vaan muistanut (taaskaan) ottaa henkaria mukaan, että olisi saanut mallattua tangot oikealle kohdalle. Meillä on siis alakerran komeroidenkin vaatetangot vielä kiinnittämättä samaisesta syystä.

Tälle seinälle muuten yhdessä vaiheessa suunniteltiin kotelointia ilmastointiputkien läpivientiä varten. Nostin siitä silloin sellaisen metelin, että minun - korjaan meidän - vaatehuoneen täyskorkeaa seinää ei iv-putkien koteloille uhrata. No lopulta jouduin kuitenkin uhraamaan niille 68 cm leveän tilan vaatehuoneen toiselta täyskorkealta seinältä, mutta tämän sain sentään pidettyä ja vielä niin, että siihen mahtuu nyt tuollainen riittävän syvä komero.

Yllä olevan kalusteen lisäksi vaatehuoneeseen tulee vielä ainakin yksi komero, johon saa ripustettua pitkiä tankovaatteita. Se pitää tosin ensin käydä hakemassa Ikeasta. Kaipaisin myös kovasti peiliä tuonne, mutta en ole vielä ratkaissut, hankinko pelkän peilin vai jonkin muun systeemin. Oikein isot peilithän meiltä löytyy eteisen liukuovikomerosta, joten vaatehuoneeseen riittäisi vähän pienempikin, mutta kuitenkin sellainen, josta näkee itsensä ainakin melkein kokonaan. Olen harkinnut myös Hemnesin kylpyhuonekalustetta, sillä siinä olisi varsin iso peili ja kaappiin saisi vähän jotain säilöönkin, vaikkei tuo nyt ihan hirveän syvä (31 cm) olekaan. Tuo kuitenkin mahtuisi syvyytensä puolesta sille seinän kohdalle, jossa on se kurja putkikotelointi.

Hemnes kaappi

Laitettiin paikoilleen yläkerrassa pari väliovea, nimittäin vaatehuoneen ja makuuhuoneen ovet. Vaatehuoneen oven kanssa kaikki meni kuin vettä vaan. Sen sijaan makuuhuoneen oven kanssa tuli pieniä ongelmia, kun Byggmaxista ostettu uretaanipullo keksi turauttaa oikein kunnon uretaaniklimpit pitkin seiniä. Uretaania tuli hiukan oveen ja karmiinkin sekä kynnykseen. Kynnyksestä Siippa sai uretaanit pyyhittyä suht hyvin ja ovesta ja karmista ne toivottavasti lähtevät kuivuttuaan. Sen sijaan seinää joutuu kyllä varmaan hiomaan ja maalaamaan uusiksi. Mitä tästä opimme? Älä osta halpaa uretaania, jos mielit saada aikaiseksi muutakin kuin sotkua.

Vaatehuoneen ovi paikoillaan

En tiedä, kuinka tavallista ylipäänsä on laittaa uretaania väliovien karmien ja seinän väliin. Meille Jouni-timpurimme sitä kuitenkin suositteli, sitoo se kai karmia hiukan paremmin ja kai eristää vähän ääntäkin. Pitäisi kyllä saada vihdoin aikaiseksi käydä ostamassa ne väliovien painikkeetkin, kun noita ovia alkaa nyt olla jo paikoillaan. On nimittäin kohtuullisen ikävää jäädä jumiin vaikkapa tuonne vaatehuoneeseen ilman sitä ainoaa ikkunakampea tai ruuvimeisseliä, joilla nuo ovet tällä hetkellä saa auki...

Kaverimme Jussi tuli avuksi operaatio portaiden jatko-osassa. Torstainahan portaiden asennus jäi hiukan vaiheeseen, kun ylin osa ei ottanut asettuakseen paikoilleen. Tällä kertaa Siippa ja Jussi saivat kuin saivatkin portaat muljautettua paikoilleen ja yläosan asentokin parani heti. Ylimmän porrasaskelman (sellainen kapea palanen) paikoilleen laitto tulee vaatimaan vähän askartelua, mutta eiköhän se siihen istumaan saada. Nyt portaita uskaltaa jo kunnolla kävelläkin, kun ne on ruuvattu tukevasti seinään.

Lopuksi aloitettiin vielä portaiden taustalevyjen kiinnitys. Se olikin paljon luultua isompi homma, sillä taustalevyt on tehty aika tiukalla sovituksella. Vaatii siis melkoisesti hakkaamista ja voimaa saada ne paikoilleen. Porraspuu on myös niin kovaa, että naulat tuppaavat vääntymään, kun taustalevyä niihin yrittää naulata. Sitten kun taustalevyt on saatu kiinnitettyä, portaat voi vihdoin suojata kunnolla.

Ensimmäinen porras ja taustalevyt paikoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.