Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Tapetoinnit valmiit ja melkein kaikki kiintokalusteet asennettuna

Kyllä me tänäänkin jotain tehtiin. Saatiin nimittäin Siipan kanssa tapetoinnit tapetoitua. Loppua kohden rupesi selvästi homma luistamaan ja oikeat tekniikat löytymään, sillä loput tapetoinnit sujuivat jo lähestulkoon ammattimaisesti. Meillä oli hyvä työnjako ja lopputulos oli onnistunut. Saatiin jopa varsin kelvollisesti tehtyä sekä olohuoneen sisänurkka että eteisen ulkonurkka, jollaisia ei ennen ole tullut tapetoituakaan. Hyvä meidän tiimi!

Sisänurkka tapetoituna olohuoneessa
Ulkonurkka tapetoituna eteisessä.

Myös eteisen tapetti näytti olevan ruotsalaista, nimittäin CFW:n Classic mallistoa :) Tämäkin tapetti oli pettämätön ja homma sujui.

Vähän kalusteitakin tuli tänään asenneltua pääosin Anopin ja Appiukon toimesta. Yläkerran vaatehuone sai lisää säilytyskalusteita ja kodinhoitohuoneeseen saatiin yläkaapit.

Vaatehuonetta

Nämä vaatehuoneen kalusteet hankittiin Ikeasta ja tuon kapemman takana on nyt se paljon parjaamani iv-kanavien kotelointi. Kaluste on siitä syystä myös vähemmän syvä kuin tuo toinen, johon on tarkoitus laittaa vaatetanko hieman pidempiä tankovaatteita varten. Vaatehuoneen makuuhuoneen puoleiselle seinälle (kuvassa vasemmalle) laitettiin komerot viikko sitten, niitä voit kurkata tästä. Nyt vaatehuoneessa on jo ihan kivasti säilytystilaa. Tarkoitus on, että vaatehuoneessa säilytetään vain vaatteita ja esimerkiksi liinavaatteita ja pyyhkeitä varten on oma komero kodinhoitohuoneessa. Meillä oli edellisen talon makuuhuoneessa kunnon kokoinen liukuovikomero, mutta siltikään siinä ei ollut tarpeeksi säilytystilaa minun vaatteille, vaan ei-kausivaatteet piti aina säilyttää laatikossa muualla. Jospa nyt mahtuisi edes hitusen paremmin.

Kodinhoitohuoneen yläkomerot

Myös kodinhoitohuoneessa putkien koteloinnit ovat aiheuttaneet matkan varrella enemmän ja vähemmän pään vaivaa. Yläkomeroiden oikealla puolella kotelon sisällä menee viemäri yläkertaan ja katolle menevä radonputki. Putket eivät oikeasti vie leveyssuunnassa kuin puolet tuosta kotelosta, mutta valitettavasti radonputki nousi valusta hiukan väärästä kohdasta ja kotelo jouduttiin tekemään noin isoksi. Yläkaapit ovat siis vain 50 cm leveitä. Kotelon eteen laitettiin yhtenäisen näön vuoksi yksi vähemmän syvä alakaappi. Oikeasti tuohon noin 15 cm syvään kaappiin ei juuri mitään ihmeellistä mahdu, mutta ehkä sillekin jotain käyttötarkoitusta ajan saatossa löytyy.

Nyt meillä alkaa olla lähestulkoon kaikki kiintokalusteet paikoillaan. Vain muutama taso pitää kiinnittää ja alakerran kylppärin allaskaappi on vielä kokonaan asentamatta. Pyykkikaapin päälle tuleva feikkikomero on myös vielä irrallaan. Feikki tuo on siksi, että pyykkikuilu tulee sen sisään ja vie käytännössä melkein koko komerotilan.

2 kommenttia:

  1. Wau! Teillähän on pian muutto edessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se jo ihan lähitulevaisuudessa häämöttää, vaikka vielä onkin tsiljoona listaa kiinnittämättä ja monenmoista muuta pikku nyherrystä tekemättä :) Onneksi kohta alkaa kesäloma!

      Poista