Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Tapetointi alulle

Ensimmäiset tapetoinnit on nyt tehty! Aloitimme tapetoinnin vierashuoneesta, koska se oli nyt niin sopivasti tyhjänä lattian asennuksen jäljiltä. Tapettejahan meille tulee ihan vaan tehosteeksi muutamille seinille. Vierashuoneen tapetiksi valikoitui kukkatapetti. Kyllä, luit aivan oikein. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan perinteinen kukkatapetti, vaan tapetti, jossa on kirjoitettuna kukkien nimiä latinaksi :)

Estan Handwriting Latin Flower Names

Tapetti on väriltään taupe ja tykkään väristä tosi paljon - se sopii maalattujen seinien väriin tosi hyvin. Viime tapetointikerrastamme oli ehtinyt kulua jo tovi, ja hiukan tekniikat hakivat vielä itseään. Seuraavat menevät sitten ehkä jo hiukan rutinoituneemmin.

Valmis seinä

Heti tapetoinnin valmistuttua otetussa kuvassa (yllä) tapetin saumat ovat vielä osittain kovasti näkyvissä. Toivon, että ne ovat vaan kostuneet pyyhkimisestä ja häipyvät kuivuttuaan. Saumat olivat edelleen näkyvissä useampi tunti tapetoinnin jälkeenkin, ja minua jo hiukan hirvittää, miten käy... Kovin harmillista, jos tapetointi meni nyt tuon takia ihan mönkään (mitä me tehtiin väärin?) - tykkään nimittäin tuosta seinästä muuten tosi paljon.

Siippa teki myös olohuoneen lattiaa ja minä aloittelin vessan kalusteiden kasausta. Kasattiin myös yhdessä vielä hetki yläkerran vaatehuoneen komeroa, joka oli liian korkea paikalleen, ja ihan ensin sitä piti lyhennellä. Komero jäi nyt kuitenkin vielä vaiheeseen, sillä piti suunnata kotiin vaatteiden vaihtoon ja lähteä illaksi ystävän 40-vuotispäiville.

Ps. Huomattiin muuten, että pyykkikuilu on varsin kätevä. Meidän raksaradio on tällä hetkellä kodinhoitohuoneessa ja musiikki kantautui kuilun kautta loistavasti yläkerran vaatehuoneeseen ja makkariin, joissa touhuttiin :)

6 kommenttia:

 1. Tapetti on hieno ja sopii teidän talon henkeen upeasti!

  Toivotaan kovasti, että nuo tapettien sauma häviävät. Melko erikoista, että saumat näkyvät tuolla tavoin. Olisiko sauman kohdalle jäänyt liisteriä, vai oletteko jo keksineet mitä tapahtui? Itse en ole ainakaan ennen tuollaiseen törmännyt (siis puhun nyt neljän seinän tapetointikokemuksella...) niin olisi kiva kyllä kuulla että miksi noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Valitettavasti kaikki tapetin saumat eivät hävinneet kuivuttuaankaan. Meillekään ei ole ennen käynyt noin, enkä oikein ymmärrä, mikä meni pieleen. Saumat on kuitenkin pyyhitty hyvin ja katsoin oikein valoa vasten, ettei liimaa niihin pitänyt jäädä. Luulen, että nuo saumat menivät aavistuksen liikaa puskuun noissa kohdissa (vuota pääsi hitusen nousemaan toisen päälle) ja sen vuoksi sauma näkyy nyt. Muutakaan en keksi. Harmittaa vietävästi, mutta ei tuolle nyt mitään voi, sillä ei todellakaan ruveta tässä kohdin tilailemaan uutta tapettia ja vaihtamaan.

   Poista
  2. Voi kurjuus. Toivotaan, että saumoihin ei enää kiinnitä huomiota kun huonekalut ja tavarat ovat paikoillaan. Meilläkin makuuhuoneen (huonolaatuinen) tapetti rikkoutui hieman pinnasta parista kohtaa, mutta nyt kun kalusteet on paikoillaan kohtia ei huomaa ollenkaan seinästä.

   Poista
  3. Kyllä huonekalut varmaan auttavat asiaa ja jos eivät, niin ehkä pitää sitten laittaa joku taulu pahimman kohdan päälle :) Mutta uskoisin, että kun huoneessa on muutakin, mihin katseensa kiinnittää, nuo saumat eivät enää niin kovasti hyppää silmille. Tai ainakin toivon niin.

   Poista