Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 4. kesäkuuta 2015

Portaiden asennus

Tänään asennettiin portaat. Ensin keskiosa, sitten alaosa ja lopuksi yläosa - tadaa, valmista tuli! No voin paljastaa, että ihan noin sujuvasti homma ei meiltä kuitenkaan käynyt. Kaverimme Ville tuli jälleen apukäsiksi ja Siippa soitti ihan ensimmäisenä pienen konsultaatiopuhelun porrasedustajalle. Portaathan meillä kuuluivat siis Kannustalon toimitukseen ja ne tulivat Westwoodilta. Asennustarjousta kysyin paikalliselta Westwoodin edustajalta ja hän lupasi, että hänelle saa asennusvaiheessa soittaa. Niinpä käytimme tämän heti hyödyksi.

Ensimmäisenä nostettiin paikoilleen portaiden keskiosa. Tämä oli vielä helppo. Korkeus kohdilleen ja ruuveilla seinään. Ei vaatinut isoja ponnisteluja.

Portaiden keskiosa paikoillaan

Seuraavaksi oli vuorossa portaiden alaosa, jonka piti olla selvää pässinlihaa. No eipä ollut, sillä yksi portaan kulma ei millään suostunut taipumaan koloonsa. Aikamme väänneltyämme, käänneltyämme, pähkittyämme ja hiukan myös purettuamme keksimme lopulta, miten tuo osa saadaan paikoilleen. Ja sen jälkeen kaikki olikin taas ihan lasten leikkiä.

Alaosakin paikoillaan

Lopuksi olikin edessä kaikkein vaikein ja raskain osuus eli yläosan nostaminen paikoilleen. Tähän saatiin onneksi lisää apuvoimia, kun Tuomas saapui. Minä kiipesin yläkertaan sihtailemaan ja kannattelemaan sieltä, kun miehet nostivat porrasta alhaalta päin. Porras saatiin kuin saatiinkin ainakin minun näkövinkkelistäni varsin kivuttomasti sujautettua ja tuettua paikoilleen. Ihan täydellisesti se ei vielä paikoilleen istunut, mutta viilaillaan sitä myöhemmin. Portaat ovat nyt kuitenkin paikoillaan ja minä jopa uskalsin kävellä niitä pitkin alas :) Yläosa on tosin vielä ruuvaamatta seinään, joten ihan hirveitä pomppimisia tuo ei vielä kestä. Toki kaiteet ja taustalevyt vielä puuttuvat, mutta ne saadaan kyllä näperrettyä Siipan kanssa kahdestaankin.

Yläosa nostettu paikoilleen

Siinä ne nyt on!

Saimme siis vihdoin heittää hyvästit tikkaille! Kyllä nyt kelpaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti