Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 7. toukokuuta 2015

Sähköasennuksia ja kylppäriin katto

Katsokaas, mitä meille oli tänään ilmestynyt:Kyllä, sähkäri oli tänään käynyt aloittelemassa sähkökalustuksen :) Sähkökalusteiksi meille tuli Schneiderin Exxact -sarja. Vielä toki ei mitään noista kytkimistä tapahdu, eikä pistorasioihin sähköä tule kodinhoitohuoneen pesukoneen pistorasiaa lukuun ottamatta, josta otetaan jatkossa työmaasähkö. Muutamia lamppujakin oli jo paikoilleen laitettu.

Keittiön led-spotit paikoillaan

Tänään laitettiin Siipan kanssa alakerran kylpyhuoneeseen katto. Paneelit ovat 120 mm leveää STS-leppäpaneelia, jotka käsittelin kahteen kertaan harmaalla Sauna Supilla. Väristä tuli toisella käsittelyllä parempi eikä lepän oma väri enää tule häiritsevästi läpi. Väri myös sopii nyt toisen käsittelyn jälkeen paremmin yhteen tuon meidän harmaan seinälaatan kanssa.

Alakerran kylpyhuoneen paneelikattoa

Paneelit kiinnitettiin naulaamalla pontista, joten paneelin päälle ei tullut naulanreikiä. Toki nuo naulanreiät tuolla paneelien välisessä urassa näkyvät, jos oikein tihrustaa, mutta eivät häiritsevästi tosiaankaan. Minä toimin sahurina ja Siippa naulasi sekä teki kaikki tarvittavat läpivientien reiät, ja katto saatiinkin parissa tunnissa valmiiksi.


Katosta tuli kyllä varsin onnistunut, vaikka itse sanonkin. Jännitin nimittäin aika kovasti etukäteen, miltä tuo tulee näyttämään. Tykkään kovasti tuosta paneelin profiilista. Aidon puupaneelin asennus oli hiukan erilaista kuin mittatarkan mdf-paneelin, sillä paneelien pontit eivät olleet ihan tismalleen samankokoisia, ja paneelien väliset uratkaan eivät näin ollen ole millilleen yhtä suuret. Mutta sallittakoon puulle tuollainen yksilöllisyys :) Jotenkin on niin kiva tunne nähdä omien kätten jälkeä ja huomata, että kyllä homma sujuu tällaisilta keltanokka raksaajiltakin. Katot rupeavatkin olemaan pian valmiina, sillä nyt meillä on enää kodinhoitohuoneen katto tekemättä. Olisikohan seuraavana sitten lattioiden vuoro?

6 kommenttia:

 1. VautsiVau millainen katto! Tuli kyllä hieno ja ainakin kuvissa näyttää sopivan täydellisesti kylpyhuoneeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuo katto tosiaan minunkin mielestäni on varsin onnistunut ja värisävykin on kuvissa hyvin lähellä oikeaa. Ensimmäisen käsittelykerran jälkeen tosin hiukan hirvitti, kun väri oli niin epämääräinen, mutta onneksi toinen käsittely teki väristä peittävämmän. Saunasta tulee nyt tosin ihan erivärinen (lämpöhaapa) mutta ehkä tuo väriero ei häiritse, kun saunan ja pesuhuoneen väliin tulee kuitenkin tumma lasiovi.

   Poista
 2. Hei, löysin sattumalta blogiisi ja hyvä niin, jään ehdottomasti seurailemaan miten teidän projekti etenee. Hieno talo teille tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Kiva kun löysit tänne! En kauheasti ole pitänyt blogiani missään esillä, joten siksikin on kiva, jos joku sattuu tänne eksymään. Meille on tulossa tosiaan hyvin perinteinen talo näinä aikoina, kun lähes kaikki tuntuvat rakentavan moderneja puu- ja kivitaloja. Siinä mielessä koenkin itseni joskus hiukan kummajaiseksi täällä blogimaailmassa :)

   Poista
 3. Hienon värinen tuo kylpyhuoneen katto, täytyypä laittaa harkintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sopii ainakin hyvin yhteen harmaan seinä- ja/tai lattialaatan kanssa. Ja kahteen kertaan maalattuna peittää melko hyvin. Kertakäsittelyssä käyttäisin suht vaaleaa puulaatua (esim. haapa).

   Poista