Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 2. toukokuuta 2015

Listoitusta ja maalailua

Siippa jatkoi tänään ikkunoiden listoitusta ja saikin loput alakerran ikkunat listoitettua. Nyt meillä on siis ikkunalistat paikoillaan kaikkialla muualla paitsi yläkerran kylppärin kahdessa ikkunassa, saunan ikkunassa ja yläkerran sisäikkunoissa (noita ikkunoitakaan ei tosin ole vielä asennettu paikoilleen). Jei, homma etenee!

Olohuoneen ikkunat listoitettuna

Olohuoneen ikkunoissa keskimmäisen ikkunan molemmin puolin piti laittaa kaksi listaa rinnakkain ihan kiinni toisiinsa. Sori, en tajunnut ottaa tästä lähikuvaa. Samaa tyyliä pitää käyttää meillä muutamassa muussakin kohdassa. Jotenkin tuo ei ehkä minun silmääni ole kovin nätti, vaan olisin tykännyt, että ikkunoiden väliin jää vähän seinää näkyviin. Mutta koska listat ovat niin leveät, ei tuota oikein muutenkaan pysty tekemään. Ehkä tuohon kuitenkin silmä tottuu.

Ihan ensimmäisenä, kun raksalle päästiin, minä kömmin yläkerran kylpyhuoneen ikkunasta harjan kanssa kuistin katolle. Ai miksikö? Minua on jo pitkään häirinnyt mansardikaton jyrkässä osassa olevat sotkut, jotka eivät ole lähteneet irti lumenkaan mukana. Tuo sotku oli siis puhallusvillaa, joka oli ottanut tosi kovaa kiinni kattotiiliin. Harjaamalla se kuitenkin lähti irti ja talon julkisivukin näyttää nyt huomattavasti paremmalta, kun katto on puhdas. Jännä, miten pienestä se voikaan olla kiinni :) Takapihan puolelta harjasin katon jo useita viikkoja takaperin, koska sinne pääsi niin helposti parvekkeelta, mutta tuo etupihan puoli on ollut tähän päivään asti putsaamatta. Ennen katolle könyämistä minun tosin piti opetella, miten ikkunaristikon saa irti. Meillä on siis ikkunoissamme sellaiset irrotettavat ristikot, jotka ovat kiinni ikkunan ulkokarmissa eivätkä itse ikkunassa - ne jäävät siis paikoilleen, kun ikkunan avaa. Ja enhän minä tietenkään olisi ikkunaristikon raosta ulos mahtunut. Hetken aikaa eri suuntiin nitkutettuani keksin kuin keksinkin logiikan, jolla ristikon saa irti. Ja reitti katolle oli vapaa!

Siipan listoitellessa minä villoitin ja folioin saunan kattoa siltä osin, kuin sitä oli mahdollista tehdä. Välillä kävin tosin auttamassa Siippaa listan tai mitan pitelemisessä. Meillä tulee vielä työmaasähköt teknisestä tilasta saunan katon kautta sisälle ja toistaiseksi saunan kattoa ei jo ihan tuosta syystä pysty vielä laittamaan umpeen. Lisäksi yksi iv-kanava on vielä vähän arvoitus, sillä sitä pitää jatkaa. Laitoimme siihen kyllä jo yhden jatkopalan, mutta emme ole ihan varmoja, käykö se. Katto jäi siis vielä toisesta reunastaan osittain villoittamatta ja kokonaan folioimatta.

Loppupäivän urakakseni otin alakerran kylpyhuoneen kattopaneelien ja kylpyhuoneiden listojen käsittelyt. Alakertaan tuleva kattopaneeli on 120 mm leveää STS-profiilillista leppäpaneelia. Käsittelin nuo kerran harmaalla Sauna Supilla, mutta väristä tuli kyllä todella epämääräinen, sillä lepän oma väri puskee vahvasti läpi. Siippa sanoi väristä, että se ei selvästikään tiedä, haluaako olla ruskea vai harmaa. Minusta väri oli lähimpänä beigeä. Kokeilen vielä käsitellä paneelit ohjeista piittaamatta toiseen kertaan, josko se harmaannuttaisi niitä edes hiukan lisää. Yläkerran mustavalkoiseen kylpyhuoneeseen tulevat listat maalasin valkoisiksi. Näihin käytin listavalkoista puolihimmeää Helmi-kalustemaalia, jonka pitäisi ainakin purkin kyljen mukaan soveltua myös listojen maalaukseen.

Kylpyhuoneen paneeleita ja listoja.

Minun maalaillessani Siippa askarteli alakerran kylpyhuoneen kattoon koolaukset.  Heti, kun paneelit vaan saadaan käsiteltyä (ja väri toivottavasti vähän paremmaksi), voidaan niitä ruveta ainakin periaatteessa laittamaan kiinni.

Kylppärin katto ja koolaukset.

Ai niin, huomasin muuten, että blogiini on kertynyt sivun näyttöjä jo yli 20 000. Se on ihan hurjasti, kun ottaa huomioon, että aloin kirjoitella koko blogia lähinnä vain ajatuksena pitää kaukana olevat sukulaiset ja ystävät ajan tasalla meidän raksatouhuista. Mutta onpa blogini ilmeisesti löytänyt jokunen muukin. Kiva niin! Toivottavasti tarinoinneistani voisi olla jollekulle joskus ihan oikeaa hyötyäkin, vaikka kivahan tätä on pelkästään ihan huvin vuoksikin kirjoitella.

Suunnittelimme ensin, että pidämme huomenna kokonaan raksavapaan päivän, mutta saas nähdä, malttaako sieltä kuitenkaan pois pysyä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti