Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 4. toukokuuta 2015

Kukonaskelin eteenpäin

Huomaatko kuvassa mitään uutta?


Kyllä, meillä on vihdoinkin rännit. Nähdessäni rännit valmiina olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen siitä, että maalasin nuo otsalaudat ja nurkkalaudat ennen asennusta. Rännien alta maalaaminen olisi kyllä ollut melkoista taiteilua.

Päädyimme Siipan kanssa kulmikkaisiin ränneihin. Jotenkin ne vaan miellyttivät silmää enemmän kuin pyöreät. Ulkokannattimet valittiin oikeastaan pakon sanelemana, sillä tuohon mansardikaton jyrkkään osaan ei kuulemma saisi piilokannattimellisia kouruja asennettua niin, että ne vielä toimisivatkin. No ovatpahan nuo ainakin helpommat pitää puhtaana. Ja ihan siisteiltä nuo ulkopuolisetkin kannakkeet näyttävät.


Kaikki sadevesikaivojen putket eivät ole osuneet ihan täysin oikeaan kohtaan, mutta eiköhän noihin jotenkin saada rännikaivot askarreltua. Sitten joskus.

Tänään kävin raksalla lähinnä vain ihmettelemässä. Siippa on flunssassa, joten hän jäi taas kotiin. En keksinyt oikein mitään järkevää tekemistä ja sekään, mitä ajattelin tehdä, ei ottanut onnistuakseen, joten päätin lähteä kotiin. Ehkä minäkin olen yhden aivottoman koti-illan ansainnut...

3 kommenttia:

 1. Terve,

  ja onnittelut ihanasta talosta! Meillä myös samanlainen Rauhala loppusilausta vaille valmis. Ulkoa vielä kesken, mutta sisältä valmis. Eli vähän toisinpäin kuin teillä :)
  Olisi kysymys perinnelankusta ja sen päällä olevasta tippapellistä. Eli lepääkö pelli vain lankun ja sen päällä olevan tukipuun varassa, vai onko jotenkin kiinni seinässä/puussa?

  Terv. Jukka P
  rauhalamaalle.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiitos vaan, ihana talo teilläkin ;) Olenkin joskus blogianne käynyt vilkaisemassa. Ei meidänkään talo ihan täysin valmis ulkoa vielä ole - ovien smyykejä puuttuu ja etuoven rappuset myös. Perinnelankkuja ja tippapeltejä ei olla itse asennettu, mutta kyllä noi pellit näyttivät nauloilla olevan kiinni seinässä. Sitä en valitettavasti osaa sanoa, miten nuo on saatu tuonne alimman paneelin alle naulattua kiinni, koska asennusryhmä teki meillä tuon homman.

   Poista
 2. Kiitos paljon vastauksesta! Laitoin postiakin sinulle. Tsemppiä ahertamiseen ja hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista