Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Katon panelointia

Nyt alkoi paneelikaton urakointi. Viikolla nostettiin Siipan kanssa kattopaneelit yläkertaan. Onneksi homma hoitui tällä minun vieläkin kipeällä ranteellani, kunhan vaan oli tarkkana asennon kanssa. Mdf-paneeleiden pitää antaa olla 2-3 päivää ennen asennusta siinä tilassa, johon ne laitetaan. Liittynee jotenkin lämpötilan ja kosteuden tasaantumiseen. Ehkä.

Appiukko ja Anoppi tulivat taas meille avuksi koko pääsiäiseksi. Anopilla tosin on edelleen hiihtohaaverin vuoksi jalka kipsissä, joten hän keskittyy enemmän muonahuoltoon :) Tänään apuna oli myös Siipan pelikaveri Tarmo.

Katon panelointi aloitettiin yläkerrasta, koska siellä on väljempää. Paneelit kiinnitettiin hakasnaulaimella ja leveäselkäisillä hakasilla - pitäisi pysyä. Vastaava-Ari muuten kertoi eräästä raksasta, jossa mdf-paneelit oli kiinnitetty viimeistelynaulaimella. Se oli ollut virhe, sillä koko katto oli romahtanut yhtenä palana alas. Nuo mdf-paneelit kun ovat sen verran huokoista tavaraa, että niitä ei ihan millä tahansa voi kiinnitellä.

Päivän aikana miehet urakoivat vaatehuoneen, makuuhuoneen, työhuoneen ja puolet studion katosta eli yli puolet koko yläkerrasta. Lopputulos näyttää hyvältä. Tosin tuossa mdf-paneelin päätypontissa on sellainen erikoinen viiste, joka ei oikein miellytä silmääni, mutta ehkä siihen tottuu. Meille tuli siis Kannustalon Aurora-paneelit ja samoin listapaketti, vaikka talo Rauhalaa muutoin onkin.

Makuuhuoneen katto

Työhuoneen katto

Alakerrassa vallitsee taas melkoinen kaaos - joka paikka on täynnä tavaraa ja laatan paloja. Jotenkin ei olla oikein uskallettu noita jämälaattoja hävittääkään, jos johonkin vaikka tarvitsee pienempää palasta. Mutta jos kodinhoitohuonetta aikoo joskus päästä maalaamaan ja laatoittamaan, on kyllä ihan pakko kohta tehdä jotain noille laattaromuille.

Minä maalasin tänään pariin kertaan takan tauksen. Väriksi valikoitui nyt siis se Valamo V487 ja maaliksi valittiin täyshimmeä Harmony. Seinä paloseinän vierestä vaatii vielä uudelleen maalauksen ja samalla pitää yrittää saada maalien rajaus siistiksi. Saa nähdä, miten käy...


Lopuksi vielä kurkistus yläkerran kylppäriimme, jonka lattian Jouni oli eilen laatoittanut. Siitä tuli ihana! Lattia on juuri sopivan kiiltävä. Kuvassa ei nyt tosiaankaan pääse mikään oikeuksiinsa, koska seinä on ihan saumauspölyssä ja lattiakin vielä saumaamatta, mutta uskon lopputuloksen olevan sellainen kuin halusinkin :) Tuo musta sauma-aine on muuten ihan kamalaa ja sotkee joka paikan...

Lattian laattana IA Ant.9010 Tulipano Nero

Huomenna jatketaan katon urakointia. Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Siellä on taas ollut apukäsiä mikä on hyvä juttu. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja hyvää pääsiäistä myös! Apukädet tosiaan ovat olleet kullan kalliit.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä näyttää laadukkaalta paneelit ainakin tähän mennessä. Meilläkin uudiskohteen panelointi menossa ja mietitään kovasti mitä paneelia käytettäisiin. Osa yrityksistä https://kodinplaza.fi/ kautta suosittelee ihan perinteistä puupaneelia, osa vaneripaneelia ja osa MDF-paneelia. Osaatko sanoa mikä näillä on erona ja miksi itse päädyitte juuri MDF-paneeliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseiset paneelit kuuluivat meillä talopakettiin. Vaihtoehtona oli huomattavan paljon kalliimmat puupaneelit, mutta ne jouduttiin unohtamaan hinnan vuoksi. Halusimme nimenomaan Kannustalon omat Aurora-profiilin paneelit, joten valinta oli lopulta helppo.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.