Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Panelointia ja maalailua

Tänään maalasin kilpaa kellon kanssa. Iltapäiväksi nimittäin luvattiin vesisadetta ja vaikka aamulla aurinko paistoi silmiin, puolen päivän jälkeen taivas rupesi käymään varsin uhkaavaksi. Ehdin kuin ehdin kuitenkin saada maalailut maalattua ja vielä melko hyvissä ajoin ennen sateen tuloa. Otsalaudat ja reunalaudat, joihin tulee rännit, on nyt kertaalleen maalattu sekä talosta että tallista. Jos säät vielä suosivat lähiaikoina, maalaan nuo toiseen kertaan ennen rännien asennusta, mutta mikäli ei, niin onpahan nuo nyt ainakin kertaalleen maalattu. Oletan, että toisella kertaa urakka on jo huomattavasti helpompi ja nopeampi...

Siippa sai tänään avukseen siskonsa Reijan, ja sisarukset rupesivat paneloimaan olohuoneen kattoa. Voi miten kiitollinen olinkaan, kun paneelien sahaaminen suoritettiin tällä kertaa ulkona - huomattavasti siistimpää niin.

Sisarukset hommissa

Panelointi aloitettiin ruokailutilan päästä, ja sisarukset saivat päivän aikana katon tehtyä takan luokse. Hankalimmat (iv-venttiilien ja spottien) kohdat on ohitettu ja loppu onkin melkein lasten leikkiä :)

Ruokailutila ja osa olohuoneesta paneloituna.

Päätin jokunen päivä sitten, että yritän viikonlopun aikana ehtiä putsaamaan yläkerran kylpyhuoneesta mustat sauma-aine sotkut pois. Homma olikin helpommin sanottu kuin tehty. Tuo musta sauma-aine on ihan kammottavaa tavaraa ja yhdistettynä seinän kolmiulotteiseen laattaa se ei todellakaan ollut mikään helpoin mahdollinen siivottava. Mutta aikani hinkattuani, moneen kertaan vettä vaihdettuani ja hirmuisen määrän paperia tuhlattuani näytti lopputulos varsin oivalliselta. Toistaiseksi joudutte vielä kuvittelemaan valkoisen tassuammeen mustaa seinää vasten. Miltäs näyttää?

Yläkerran kylpyhuone

Lopuksi Siippa siivosi vielä viimeiset puiden rippeet pihasta pois, ja se näyttääkin nyt varsin erilaiselta - jotenkin huomattavasti valmiimmalta. Siippa varmaan ilmoittelee piakkoin maanrakennusmiehelle, että nyt pääsisi pihaa möyhimään. Minä jo niin odotan, että päästäisiin eroon takapihan kivikasasta...

Piha tyhjänä.

Tästä on taas hyvä jatkaa kohti uutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Oih mikä helmi tuo kylppäri, me täällä kadehdimme ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin siitä tuli kyllä tosi ihana. Ja uskon, että paranee vielä, kunhan saadaan kalusteet (ja se amme!).

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.