Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Aprillipäivänä

Tämä bloggaus ei ole aprillia päivästä huolimatta. Tänään käytiin ihastelemassa uutta laattalattiaamme. Koko keittiö oli jo laatoitettu, samoin osa eteisestä. Laatta on väriltään ruskea, jossa on mielestäni taittoa sekä harmaaseen että kupariin. Tykkään laatan elävästä pinnasta, vaikka värin tummuus minua hiukan alkujaan arveluttikin. Nyt kun tuo on lattiassa, ei se kuitenkaan näyttänyt ollenkaan pahalta, vaikka tumma onkin.


PPA Glimmer Copper 60x60

Kuvissa näkyy myös tuo pintatasoitusjärjestelmä käytössä. Valkoiset muoviklipareet jäävät laastin sisään ja kiilojen avulla laatat on saatu asennettua niin, etteivät nurkat (ainakaan toivottavasti) hammasta.

Myös saunan ja kylpyhuoneen lattiat oli laatoitettu. Niihin valittiin ihan perinteiset 10x10 laatat. Tätä samaa laattaa on myös alakerran vessan lattiassa sekä kuraeteisen seinissä isommassa 30x60 koossa. Laatta on värinimeltään antrasiitti, jonka minä ainakin miellän tummanharmaaksi väriksi, mutta siinä on vahva ruskea vivahde. Seuraavaksi laatan saa pintaansa yläkerran kylpyhuoneen lattia, sillä sekin oli jo vesieristetty.

TH Minimal Anthracite


Valokuvien ottaminen lähes pimeästä kylpyhuoneesta on kyllä varsin haastavaa. Vielä haastavampaa on yrittää saada noista kuvista värisävyt vastaamaan lähellekään oikeaa. Tästä voi siis päätellä, että lattia ei ehkä näytä ollenkaan oikean väriseltä kuvissa...

Tehtiin me tänään raksalla kyllä muutakin kuin vain ihasteltiin laattoja. Siippa siivosi pihaa ja minä hioin takan tauksen ja tasoittelin sitä vielä hiukan. Seuraavaksi pitäisikin valita siihen sopiva väri. Olisikos se vaikka Valamo?


Laitetaan tähä vielä vertailuksi seinäväri, jota käytetty muualla. Näyttää muuten jotenkin eriväriseltä seinässä...


Vähän oli myös pakko ennen kotiin lähtöä siivota ja lakaista timpureiden jäljiltä, kun raksa näyttää taas ihan hävityksen kauhistukselta - toisaalta se on vaan merkki siitä, että hommat etenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.