Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kauppakierros ja pientä puuhastelua

Aloitimme päivän kauppakierroksella. Ihan ensimmäisenä suuntasimme hakemaan erinäisiä tarvikkeita (mm. nauloja, hakasia, hakasnaulaimen, hiomapaperia, lattiakaivon kansia, tasoitetta...) Tampereen Rautiasta, joka on ollut koko raksailumme ajan vakirautakauppamme. Itse tosin vierailin kyseisessä liikkeessä nyt vasta ensimmäistä kertaa. Kauppa erottautui edukseen kaikista aiemmin vierailemistani rautakaupoista, sillä tuolla sai oikeasti palvelua. Ei tarvinnut kuin mennä hyllyväliin ihmettelemään, niin johan oli myyjä kyselemässä, mitä saisi olla. Juuri tätä olen niin monesti eri rautakaupoissa kaivannut. Muutamissa isoissa rautakaupoissa - nimiä tai ketjuja mainitsematta - kun joskus tuntuu, että myyjät melkein luikkivat hyllyväleissä karkuun tai vähintäänkin heitä saa etsimällä etsiä tai sitten he vaan tönöttävät jossain kassan takana ja tulevat vasta kun pyydetään. Itse olen huono pyytämään myyjiltä apua, mutta rautakaupoissa sitä kyllä mielelläni otan vastaan, jos tarjotaan. Harva sinne nyt varmaan ruuveja tuijottelemaan tai muuten vaan työkaluja käteen sovittamaan menee. Kaiken kukkuraksi Rautian kauppias tarjosi asiakkailleen vielä makkarat ja letut kaupan päälle :)

Täysin vatsoin ja hyvillä mielin jatkettiin matkaa seuraavaan rautakauppaan, josta haettiin sinne tilaamani tapetit. Kauppakierros jatkui vielä Laattapisteen myymälään, josta olimme saaneet toimeksiannon hakea pintatasausjärjestelmä. Tämä tarkoittaa sellaisia muoviklipareita ja -kiiloja, joilla isot lattialaatat saadaan asennettua suoraan. Vietiin myymälän kaksi viimeistä laatikkoa, joiden toivottavasti pitäisi riittää lattiaamme. Koska Talopirkkalaiset ovat toistaiseksi häipyneet raksaltamme, ja vieneet myös raksaradion mennessään, emmekä enää jaksa itse lauleskella, kävimme hakemassa Motonetista halvimman mahdollisen radion, mikä löytyi. Siinä on ihan kammottava soundi, mutta parempi sekin kuin oma hoilaus ;)

Lounastettuamme suuntasimme vihdoin raksalle. Siippa maalasi vierashuoneen toiseen kertaan ja rupesi sen jälkeen tasoittamaan takan paloseinää. Minä hioin ja korjausmaalasin (tai ainakin yritin) pari seinää sekä ala- että yläkerrasta. Otettiin pois myös levyviritelmä porrasaukosta ja Siippa tasoitteli seinää sen jäljiltä. Lopuksi Siippa vielä kantoi lattialaattoja sisään ja minä imuroin jälleen kerran. Paljon kaikenlaista pientä tuli myös puuhattua, mutta sehän ei koskaan edes näy missään...

Siippa tasoitushommissa

Tänään minulla oli raksalla jotenkin tosi hyvä fiilis ja jopa sellainen olo, että tämähän on oikeastaan tosi kivaa. On vaan niin hienoa saada aikaiseksi valmista pintaa. Suuret hankinnat alkavat olla jo tehtynä ja tuntuu, että oma mieli on ainakin jollain tasolla niiden myötä hurjasti keventynyt. Nyt voi oikeasti keskittyä tekemään. Toki vielä on jos jotakin hankittavaa, mutta niistäkin alkaa olla jo aika selkeä kuva omassa päässä. Paljon on myös vielä tehtävää, mutta kyllä tuosta vielä meille Koti saadaan :)

Siippa kuvasi johtoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.