Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 19. maaliskuuta 2015

Pieniä edistysaskeleita

Tänään ei ole tullut huonoja uutisia eikä mikään tai kukaan ole kaatunut, Talopirkka voi hyvin ja porskuttaa, samoin sähkärimme :) Hommat nytkähtivät tänään taas askeleen eteenpäin.

Tänään tein kiintokalustekaupat. Niitä on viilattu pitkin talvea pitkään ja hartaasti, enkä edes uskalla laskea tunteja, joita niiden säätämiseen on käytetty. Topi-keittiöiltä olen saanut hyvää palvelua ja siellä on suhtauduttu jahkaamiseeni varsin ymmärtäväisesti. Epäilen vahvasti, että tein jonkun kiintokalustesuunnittelun ajankäyttöennätyksen, sillä yksityiskohtia on kyllä viilattu, väännetty ja käännetty ihan kyllästymiseen asti ja ehkä aavistuksen ylikin. Päätökset on nyt kuitenkin tehty ja viimeiset viilaukset tehtiin tänään vielä puhelimessa, jottei liian helposti olisi mennyt sekään. Loppujen lopuksi olen varsin tyytyväinen kokonaisuuteen. Toivottavasti kaikki näyttää livenä yhtä hyvältä, kuin mielessäni :) Alla pieni vilkaisu tulevaan keittiöömme. Laitan toki kuvia sitten aikanaan valmiista keittiöstä.

Ruokailutilasta katsottuna
Eteisen suunnasta katsottuna

Tänään saimme myös laudesuunnitelman. Alkuperäinen ajatuksemme oli integroida kiuas alalauteeseen. Kiuasmalleja etsiskellessäni törmäsin kuitenkin sellaiseen ongelmaan, että kiukaiden integrointikaulukset ovat useissa meidän saunaan kokonsa puolesta sopivissa malleissa 60 cm leveitä. Saunassa meillä taas ei ole tilaa kiukaalle kuin ihan korkeintaan 65 cm. Ja mielestäni integrointikaulus vaatii kyllä tilaa ympärilleen - ei se ole hyvän näköinen, jos se alkaa suoraan seinästä ja päättyy lauteen reunaan. Niinpä pyysimme jättämään alalauteen kiukaan kohdalta kokonaan pois eli näillä näkymin meille tuleekin vapaasti seisova pilarikiuas. Oikeastaan pilarikiuas pääsee kyllä myös paremmin oikeuksiinsa vapaasti seisovana. Nyt mahdollisia kiuasmalleja on enemmän - ainoana merkittävästi rajoittavana tekijänä on oikeastaan etäohjauskeskus ja siihen saatavan johdon mitta, niin ja tietysti hinta.

Luonnos lauteista

Eniten hyvälle mielelle tulin tänään kuitenkin siitä, että pääsimme vihdoin aloittamaan maalaushommat. Siippa haki nyt ensi alkuun pari sankoa Tikkurilan Nova himmeää seinämaalia ja kodinhoitohuonetta varten himmeää Lujaa. Maalit sävytettiin symphony värikartan väriin G487.


Maalausurakan aloitimme vaatehuoneesta ja lisäksi ehdimme illan aikana maalata makuuhuoneen ja minun työhuoneeni. Homma sujui yhteispelillä varsin jouhevasti ja värisävy näytti ainakin märkänä hyvältä - toivottavasti kuivana myös :)

Siippa maalaa piiloon maalikokeiluni.
Valmista pintaa (värisävy ei ehkä vastaa todellista)

Maalausurakka jatkuu huomenna ja viikonloppuna. Miten hyvälle mielelle voikaan pieni ihminen tulla, kun saa jotain näkyvää aikaan. Vastaava-Ari oli taas käynyt mittailemassa lattian kosteutta ja hienosti olivat prosentit laskeneet viime kerrasta, josta ei kuitenkaan ollut kulunut kuin reilu viikko. Osassa huoneista kosteus oli jo reippaasti alle 80 ja korkeimmillaankin jo hyvin lähellä 80 prosenttia eli pian päästään turvallisin mielin lattiahommiin :) Yläkerrassakin enää vain kolme ikkunaa kerää hiukan kosteutta väliinsä ja ilmankosteus on 63, mikä on jo ihan järkevä lukema.

Kyllä tämä siis tästä!

2 kommenttia:

  1. Meilläkin piti hankkia kiukaan ohjauskeskukseen pidempi johto, vaikka me asennettiin ohjauskeskus ihan sisälle saunaan. Niitä saa siis erillisinä. Ja meillä ainakin Harvian johto sopi Narvin kiukaaseen, eli saatavuuskaan tuskin on ongelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä noihin ohjauskeskuksiin monesti on saatavissa lisähinnasta pidempi johto. Muutamissa kiuasmalleissa näytti vakiona olevan 10-14 metrinen johto, mutta useimmissa johto tuntuu olevan varsin lyhyt. Meillä ohjauskeskus on tulossa kodinhoitohuoneeseen ja kun johto kuitenkin pitää vetää katon kautta, ei 5 metriäkään taida ihan riittää vaan pitää olla tuo 10 metriä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.