Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Maalausurakkaa

Tänään oli tehokas päivä. Kävin aamulla viemässä Siipan raksalle ja suuntasin itse rautakauppaan tekemään tapettitilauksen. Pyysin samalla myös tarjouksen parketista. Tämän jälkeen poikkesin vielä Topi-keittiöillä varmistamassa alakerran vessaan vain nettikuvan perusteella valitsemani tason värin ja kuosin. Hetken harkinnan jälkeen päätin edelleen pitäytyä valinnassani - en löytänyt mitään parempaakaan vaihtoehtoa, joten silloin valinnan täytyy olla hyvä :) Tehtyäni vielä pikaisen haarukan, veitsen ja lusikan sovituksen tiskikoneeseen lähdin ajelemaan raksalle. Luit aivan oikein, kävin tosiaan sovittamassa aterimia tiskikoneen aterintasolle. Meillä on nimittäin sellaiset hiukan erikoisemman muotoiset aterimet (Iittalan Mango), ja pelkäsin etteivät ne mahdu aterintason väliköihin. Pelko oli onneksi turha - eivät nuo täydellisen sopivat ole, mutta mahtuvat kuitenkin.

Raksalle oli tullut poissa ollessani apuvoimia ja melkein koko alakerta oli jo kertaalleen maalattu. Leila, Antti ja Siippa olivat urakoineet oikein olan takaa.

Tiiviit tunnelmat

Välillä meinasi tehdä vähän tiukkaa, kun kolme ihmistä oli ahtautunut varsin pieneen vierashuoneeseen ja telat pitkine varsineen heiluivat joka suunnassa. Itse tyydyin seuraamaan tätä episodia turvallisen matkan päästä ;) Myös Aikku-koiruus oli mukana jaloissa pyörimässä, kuinkas muutenkaan. Ihme kyllä se ei onnistunut sotkemaan itseään lainkaan maaliin, vaikka lähellä pari kertaa olikin.

Aikku vahtii

Lounaan jälkeen me naiset jatkoimme maalausta yläkerrassa ja miehet menivät ulos uhmaamaan myrskytuulta ja asentelemaan autotalliin tippapeltejä ja verhouslautoja. Saimme Leilan kanssa lähes koko yläkerran maalattua, ja apuvoimien poistuttua jatkoimme vielä Siipan kanssa yläkerran maalauksen loppuun. Yläkerta on nyt siis kahteen kertaan vedetty ja alakertakin kodinhoitohuonetta lukuun ottamatta kertaalleen. Nopeastihan tuo maalausurakka siis sujuu. Huomenna tosin ei paljon maalailla, sillä maali vetelee ihan viimeisiään, eikä kauppa ole auki sunnuntaisin.

Maalin sävyyn olen tosi tyytyväinen. Se on riittävän vaalea, mutta kuitenkin selkeästi jonkin värinen ja valkoisesta erottuva. Alla on kuva kuistista, jossa maalin näkee hyvin valkoisen oven rinnalla. Kannatti ehdottomasti uhrata vähän aikaa, vaivaa ja rahaa maalikokeiluihin. Nyt sitten vaan toivotaan, että muut sisustusvalinnat sointuvat yhteen seinävärin kanssa :)


Kiitos vielä suuresti avusta Leila ja Antti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.