Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Palanen kerrallaan

Koska maali loppui eilen, tänään piti keksiä raksalla jotain muuta tekemistä. No se ei onneksi ollut vaikeaa, sillä autotallissa on yksi jos toinenkin juttu vielä pahasti vaiheessa. Niinpä puimme päälle toppavaatteet ja suuntasimme ulos askartelemaan autotallin otsalautoja. Hetken aikaa rakennekuvia tutkittuamme ja järkeiltyämme keksimme kuin keksimmekin, miten päätyräystään laudat kuuluu sahata ja sivuräystään otsalaudat kiinnittää. Joten ei muuta kuin hommiin. Telineillä kiipeily ei todellakaan ole minun, jonkin sortin korkeanpaikankammoa potevan, mielipuuhaa. Eivätkä telineet oikeasti olleet edes kovin korkeat. Pakko kuitenkin oli yrittää vaan voittaa pelkonsa ja olla ajattelematta asiaa - Siippa ei nimittäin yksin olisi saanut lautoja asennettua. Ulkona oli lisäksi ihan järjettömän kylmä, sillä ilma taisi olla pikkuisen pakkasen puolella ja tuuli oli navakkaa. Ei siis enää merkkiäkään viime viikon reilun kymmenen asteen lämpötiloista :( Otsalaudat kiinnitettyämme suuntasimmekin suosiolla kotiin syömään ja lämmittelemään.

Meille on huhtikuussa tulossa räystäskouruasentaja ja sen takia olen vähän väliä hoputtanut Siippaa noiden otsalautojen kanssa. Vielä pitäisi ennen sitä saada talliin nurkkalaudat paikoilleen, ja jos säät mitenkään suosisivat, ajattelin ennen asennusta maalata tallista ja talosta kaikki otsalaudat ja nurkat, joihin rännit ja syöksyt ovat tulossa. Tuo helpottaisi maalausurakkaa kovasti sitten myöhemmin, kun ei tarvitsisi yrittää rännien alta tuhrata.

Jotenkin tuntuu, että tuon autotallin yksityiskohtien kanssa tuhraantuu aikaa ihan hirveästi. Kaikki pitää ensin tarkkaan tavata rakennekuvista ja kyllä tuo oma tekeminenkin on vaan yllättävän hidasta, kun ammattilaisten tekemiseen vertaa. Tapanin porukka olisi varmaan nuo otsalaudat kiinnittänyt viiteen talliin siinä ajassa, kun me tuhrattiin yhden kanssa. Mutta onhan se toisaalta kivaa itsekin kokea onnistumisen iloa, kun näkee vihdoin valmista pintaa, vaikka se sitten veisikin vähän enemmän aikaa.

Tallin otsalaudat

Illalla palasimme vielä raksalle siivoilemaan ja polttelemaan takkaa. Meillä kävi myös vieraita - huhtikuussa omaa Kannustaloaan rakentamaan aloittava perhe. Vähän kokemuksia vaihdettiin ja taloa esiteltiin. Kiva, jos voidaan edes jollain tavalla olla kanssarakentajille avuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.