Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 12. maaliskuuta 2015

Vaikeiden valintojen äärellä

Lattian kuivuminen on nopeutunut ja edistynyt hyvin hionnan jälkeen. Nyt ruvetaan olemaan vaiheessa, jossa syntyy oikeastaan enää pelkästään vain valmista pintaa. Ja se, jos mikä minua hirvittää. Ovatko valinnat osuneet lähellekään oikeaa? Sopivatko kaikki lopulta yhteen keskenään? Miltä kaikki ylipäänsä näyttää valmiina? Pieni kylmä hiki pinnassa tulee aina mentyä raksalle, kun tietää, että taas on jotain uutta siellä tehty. Nyt oli laatoitettu vessan lattia. Valitsin tarkoituksella kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen lattiaan varsin tumman laatan. Sama laatta tuli myös alakerran vessaan.

TH Minimal Anthracite

Toivon tummien laattojen ja saumojen kanssa pääsevän hieman vähemmällä hinkkaamisella kuin vaaleiden kanssa. Tykkään tuosta laatan värisävystä - se on sellainen lämpimän harmaa, joka kuitenkin taittaa selvästi ruskeaan.

Myös teknisen tilan lattia oli saanut tänään laatat pintaansa, mutta siitä minulla ei ole kuvaa. Siippa haki kaupasta halvinta mahdollista lattialaattaa, mitä löysi, ja se oli kyllä yllättävän hyvän näköistä. Vaikka eipä tuolla teknisen tilan lattian ulkonäöllä kovin paljon mitään merkitystä ole, kunhan on lattia ;)

Olen viime päivinä tuskaillut seinävärin kanssa. Kaupasta on tullut haettua kolmekin purkkia eri sävyistä maalia. Tänään tein taas koemaalauksia. Värin valinta on osoittautunut yllättävän haastavaksi. Sävyn pitäisi olla ruskeaan himpun taittava harmaa, joka olisi tummuusasteeltaan riittävän voimakas, muttei kuitenkaan liian tumma. Meille on siis tulossa vain yksi maaliväri, jota käytetään pääsääntöisesti kaikkialla. Osaan seinistä toki tulee tapettia. Ja takan tauksen paloseinä maalataan oletettavasti jollain tehostevärillä. Mutta muutoin siis yksi ja sama sävy kaikkialle. Laiskan naisen ratkaisu ;) Tosin tuon yhdenkin sävyn valinta on jo niiiiin vaikeaa...


Tässä muutamat testailut. Vasemmalla Tikkurilan G486, keskellä F487 (Höyhen) ja oikealla G487. Sävyt eivät tosin pääse kuvassa ihan oikeuksiinsa. Tässä värejä on mallailtu keittiöön ja eteiseen tulevaa PPA Glimmer Copper -laattaa vasten, joka on siis sellainen aavistuksen kupariin taittava ruskea. Tein testimaalauksia ympäri taloa eri paikkoihin, jotta maalin sävyn näkee mahdollisimman hyvin eri valoissa. Keskimmäinen sävy on mielestäni liian vaalea. Haluan nimittäin, että valkoiset listat erottuvat selvästi seinäväristä. Vasemman puoleinen väri taas taittaa mielestäni liikaa violettiin ainakin tietyssä valossa - kuvasta tätä tosin ei erota. Se on myös ihan hivenen liian tumma sävy. Tämänhetkinen ykkösvaihtoehto onkin siis tuo oikeanpuoleinen, mutta pitää vielä katsoa, miltä se näyttää kuivana. Tuon keskimmäisen ja oikeanpuoleisen värin väliltä ei löydy väliväriä tai -tummusastetta, joten siinä mielessä valinta on aika helppo, jos värisävy vaan kuivanakin miellyttää.

Seinäväri pitäisi kyllä lyödä lukkoon mahdollisimman pikaisesti ja seiniä päästä maalailemaan, sillä kattopaneelit ovat tulossa parin viikon päästä ja olisi hyvä, jos siinä vaiheessa maalailut olisi jo maalailtu. Eilen keittiömyyjä kävi ottamassa mittoja, ja keittiötoimitus sovittiin viikolle 18. Myös väliovitoimitus on sovittu ja sisäportaatkin pitäisi pian laittaa tilaukseen. Talomme rupeaa siis uhkaavasti valmistumaan sisältä päin. Hurjaa!

4 kommenttia:

 1. Voi hurja tuota vauhtia, millä asiat teillä tapahtuu!
  Tuo oikeenpuolimmainen väri iski heti mun silmään, on ihan samanvärinen maali hakusessa kans ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa minusta tuntuu, että vauhti on nyt tyssähtänyt lähes kokonaan eikä mitään tapahdu. Tosin isoimpana syynä siihen on tuo, etten saa seinäväriä päätettyä - sen jälkeen toivottavasti taas nytkähtää kaikki himpun eteenpäin.

   Poista
 2. Moikka

  Kirjoittelin sinulle tuonne vähän alemmas kommenttia. Käy kurkkaamassa :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.