Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Aurinkoinen viikonloppu

Tällä viikolla aurinko on hellinyt. Tänäänkin se paistoi ihan koko päivän. Mielikin on valon myötä taas jotenkin niin paljon kirkkaampi ja positiivisempi.

Tänään vietettiin koko päivä raksalla. Minä keskityin taas lähinnä siivoamiseen. Tosin ihan ensiksi maalasin toiseen kertaan pukeutumistilan seinään tulevat paneelit. Tuo paneeliprojekti onkin ollut aikamoinen episodi. Ensin ajatukseni oli ostaa tuohon seinän pätkään Siparilan struktuuripaneeli, mutta sitten saituus iski ja ajattelin, että äkkiäkös minä itse tuollaiset paneelit puuhastelen. No, lopulta en sitten kuitenkaan löytänyt mistään puuvalmista paneelia, jossa olisi ollut karhea pinta, joten jouduin tyytymään tavalliseen höylättyyn paneeliin. Näppäränä ajattelin rikkoa paneelin pintaa messinkiharjalla. Hyvä ajatus, mutta harjalla hinkkaamalla pinnalle ei tapahtunut juuri mitään ja lisäksi homma oli ihan älyttömän raskasta. Koska minulta rupesi jo loppumaan sekä kärsivällisyys että mielenkiinto koko hommaa kohtaan, päädyin lopulta hakkaamaan paneeleita messinkiharjalla, sillä halusin pintaan eloa hinnalla millä hyvänsä. Harjasta jäi itse asiassa aika kiva jälki paneelin pintaan. Eilinen ilta menikin sitten paneeleita mäiskiessä. Hakkaamisen jälkeen käsittelin paneelit kahteen kertaan Tikkurilan Supi Arcticilla. Kyseisen tuotteen valitsin siksi, että halusin paneeleihin helmiäiskiiltoa. Väriksi valikoitui Kelo Arctic, joka on ilmeisesti sen verran uusi sävy, ettei mistään kaupasta löytynyt siitä mallikapulaa. Niinpä ostin sian säkissä. Sävy on ehkä aavistuksen liikaa siniseen taittava minun makuuni, mutta sillä mennään. Ei nyt siis mennyt tämä homma ihan kuten Strömsössä, mutta toivotaan, että lopputulos on edes jotenkuten siedettävä. Ei tuo sävy nyt onneksi ainakaan lattialaatan kanssa riitele.

Paneelit kertaalleen käsiteltyinä.

Siippa sai tänään asennettua autotalliimme ovet. Miten mahtavaa olikaan päästä vihdoin eroon niistä kammottavista styrox-viritelmistä oviaukkojen kohdalla. Oviksi tuli valkoiset peiliovet - kuvittelin kyllä tilanneeni sellaiset vaakaraitaiset ovet, mutta ehkä sekoitin johonkin toiseen tarjoukseen, sillä pyysin aikoinaan ovitarjouksia tosi monesta eri paikasta. Nostokoneistot ovat vielä asentamatta, mutta ovet toimivat kyllä ihan käsipelilläkin sisältä päin. Autoa tallimme saa tosin odottaa vielä tovin, sillä ajoluiska on vielä kokonaan tekemättä ja tallin edusta on muutoinkin niin täynnä puutavaraa, ettei siinä ihan hetkeen ajella :)

Autotallissamme on ovet!

Tänään juotiin kahvit ensimmäistä kertaa takaterassillamme auringon helliessä. Terassi toki on vielä ihan täynnä kaikenlaista roinaa ja takapihan kivivalli häiritsee näkymää, mutta valoa on silti jo nähtävissä tunnelin päässä. Ehkä tämä tästä... Seinävärikin on nyt muuten valittu ja ensi viikolla (toivottavasti) alkaa ankara maalaaminen :)

Aurinkoista viikonlopun jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.