Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Blogin nimi

Joku teistä on ehkä jo pohtinut, mistä blogin nimi kumpuaa...

Tonttimme muodostetaan määräalasta, joten saamme itse valita sille nimen. Pohtiessamme nimivaihtoehtoja tulimme siihen tulokseen, että nimellä pitää olla jokin merkitys ja se saisi jotenkin nivoutua paikkaansa ja historiaansa. Talomme tulee asuinalueen korkeimmalle kohdalle, mäen harjalle. Sukunimessämmekin on mäki. Viereisellä tontilla on läheiselle kartanolle kuuluvia vanhoja muonamiehen asuntoja, ja meidänkin tonttimme lohkaistaan kartanon maista. Koolla tonttimme ei ole pilattu, eikä sille mitään hulppeaa kartanoa rakenneta, mikä toki ei haaveemme olekaan, vaan ihan tavallinen talo. Etelä-Pohjanmaalla, josta mieheni on kotoisin, taloja kutsutaan yleisesti tuviksi. Näistä kaikista se ajatus sitten kumpusi: Mäkitupa. 

Mäkitupa tarkoitti aikoinaan maatilan alueella olevaa vuokra-asumusta, pikku tupaa, johon yleensä ei kuulunut mainittavammin viljelypinta-alaa. Vuoden 1919 niin sanotun torpparivapautuslain myötä mäkitupalaiset saivat mahdollisuuden lunastaa tilat itselleen. Meidän Mäkitupa tulee toki olemaan hiukan tuoreempaa perua ;)

Ja Rauhala tulee tietysti Kannustalon Rauhalasta :) Se on talomalli, johon kumpikin olemme kovasti mieltyneet. Se, tuleeko tuleva talomme lopulta kuitenkaan olemaan Kannustalon Rauhala, on toki vielä lopullisesti päättämättä. Mikäli päädymmekin johonkin toiseen talotoimittajaan, pitänee harkita blogin nimeä vielä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti