Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Hääpäivä

Tänään on seitsemäs hääpäivämme. Koska minä palasin tänään lomalta töihin ja mieskin lähti partioleirille, päätimme juhlistaa hääpäivää jo aiemmin. Ensin suunnittelimme lähtevämme johonkin reissuun, esimerkiksi Tukholman risteilylle. Jostain syystä emme kuitenkaan saaneet aikaiseksi varata matkaa, ja tuntuivat niin kalliiltakin. Seuraava ajatus oli mennä risteilemään ravintolalaivalla. Noita risteilyjä ei kuitenkaan ollut lainkaan tarjolla hääpäivän lähistölle. Sitten mies muisti, että Iittalan lasitehtaalla voisi käydä kokeilemassa lasinpuhallusta. Se vaikuttikin oikein kivalta hääpäivän tempaukselta, eikä vaatinut suuria (= yhtään mitään) etukäteisponnisteluja. Elämä kun on ollut aikamoista suhinaa kesälomani aikana, niin tuntui, ettei mihinkään kummoisiin etukäteisvalmisteluihin oikein ollut voimavaroja.

Niinpä menimme perjantaina Iittalaan. Lasitehtaalla oli ensin pieni opastus, jossa kerrottiin tehtaan historiasta ynnä muusta. Sen jälkeen halukkaat pääsivät puhaltamaan oman maljakkonsa. Mies puhalsi meidän maljakon. Toki lasinpuhaltaja vähän auttoi ;)

Lasinpuhallusta.
Valmis maljakko piti jättää tehtaalle jäähtymään, ja se olisi noudettavissa maanantaina. Mies tosin valehteli sujuvasti, ettei ehdi pariin viikkoon sitä hakea. Tänään töistä kotiuduttuani minua kuitenkin odotti tällainen ihanuus :)

Ihanat orkideat

Siinä se nyt on, meidän itse puhallettu hääpäivämaljakko. Eikö siitä tullutkin hieno?

21.7.2014
Kaikille lasinpuhalluksesta innostuneille tiedoksi, että oman maljakkonsa ehtii vielä käydä puhaltamassa 1.8.2014 asti arkisin klo 10-17 Iittalan lasitehtaalla Iittalassa. Maljakon hinta on jälkikäteen noudettuna 25 euroa ja kotiin postitettuna 30 euroa. Maljakko käydään maksamassa Iittalan lasimuseossa ja puhalluksen voi tehdä museolta saatua kuittia vastaan lasitehtaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti