Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Alkaa näyttää valmiilta

Eikä vain näyttää, vaan alkaa oikeasti olla valmista.

Olohuone ja Siipan valitsema musta kipinäpelti

Liesituuletin koteloineen vihdoin valmiina

Portaiden alakäsijohteet paikoillaan

Ihan pari viimeistä listaa ja kynnystä vielä uupuu ja vähän silikonia keittiöstä. Tänään vietiin jo pari laatikollista astioita, ja tuli heti jotenkin kotoisa olo, kun sai laittaa kippoja ja kuppeja paikoilleen.

Kahvikupit astiakaapissa

Kattilat, jotka eivät menneet induktiolieden vuoksi vaihtoon

Olen kyllä todella tyytyväinen siihen ratkaisuun, että päätettiin tehdä talo ennen muuttoa sisältä täysin valmiiksi. Ei sitten tarvitse katsella niitä keskeneräisiä juttuja ihan koko aikaa - ulkona kun keskeneräisyyttä riittää vielä yllin kyllin.

Tänään tehtiin pitkä päivä, joka piti sisällään monenlaista pienempää ja isompaa näperrystä sekä aimo annoksen siivoamista. Minä tuhrasin illalla monen monta tuntia kodinhoitohuoneesta puuttuvien silikonien kanssa. Sillä aikaa Siippa siivosi olohuoneen ja vierashuoneen sekä asenteli muutamat listat.

Meidän omat hommat alkavat sisätöiden osalta tosiaan pian olla pulkassa, mutta sähkärin pitäisi vielä lähiaikoina tulla tekemään viimeisiä asennuksia (esim. termostaatit puuttuvat vielä kokonaan ja kiuas on asentamatta). Lisäksi ilmeni, että ilmanvaihtokoneemme kaukosäädin on rikki, joten ilmastointia ei ole vieläkään saatu päälle. Uusi säädin tulee toivottavasti pian, jotta saadaan kone käyntiin.

8 kommenttia:

 1. Vau, näyttää todella hyvältä! Enpä tiedä toisia rakentajoa jotka olisivat ihan valmiiksi tehneet ennen muuttoa, mutta varmasti hyvä ratkaisu. Niitä puuttuvia listoja ja pikkuhommia kun yleensä sitten riittäää ja into/voimat lopahtaa muuttoon. Huipputiimi kyllä olette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän kyllä jännittää, miltä kaikki näyttää sitten, kun kalusteet on paikoillaan. Ja tähän loppunyhräykseen on kyllä mennyt ihan käsittämättömästi aikaa ja energiaa, että en yhtään ihmettele, jos monet muuttavat ennen kuin kaikki on valmiina...

   Poista
 2. Hyvältä näyttää. Onnea vaan kovasti uuteen kotiin! Meillä ollaan myös enemmän kun tyytyväisiä siihen, että alakerta oli muutamaan pikkujuttua vaille valmis kun muutettiin. Ei enää mitään suurempia pölyisiä hommia muuton jälkeen.

  Onni on oma, itse rakennettu koti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tässä on vahvasti jo sellainen "voiton puolella ollaan" fiilis. Ja tuntuu jotenkin ihan käsittämättömän hyvältä katsella lopputulosta ja todeta samalla hiljaa mielessään, että me tehtiin tämä ihan itse. Eli vaikka paljon tuskanhikeä ja vähän -kyyneleitäkin on vuodatettu, niin ehkä se kannatti. Nyt kun vaan jostain saisi vielä energiaspurtin pakkaamiseen ja muuttoon (muuttaminen stressaa mua jostain syystä aina ihan hirmuisesti).

   Poista
  2. Onnea uuteen kotiin! 😊 Meillä kans suunnitelmana tehdä kokonaan valmiiksi ennen muuttoa, muuten on listat laittamatta vielä parin vuoden päästäkin. 😁 isosti tsemppiä muuttoon, se on kyllä voimia vievää puuhaa.

   Poista
  3. Kiitos! Tuo on kyllä viisautta, että muuttaa valmiiseen - uskoisin ainakin niin. Meillä onneksi on aikaa tehdä muuttoa vaikka useampi viikko, kun väliaikaisen asunnon pitää olla tyhjänä vasta kuun lopussa.

   Poista
 3. Onnea. On ihan järkevää monessakin mielessä tehdä talo kunnolla valmiiksi ennen muuttoa. Minä olen inhonnut uusiin muutettuani sitä loppukorjailujen tekemistä, kun raksamiehet tulee suurinpiirtein omilla avaimillaan sisälle ovikelloa soittamatta. Teillä nyt tosin on eri juttu kun teette itse, niin korjaattekin itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ikinä aiemmin muuttanut ihan uuteen taloon/asuntoon, joten tuo oli minulle ihan uusi tieto. Mutta joo meille ei toivon mukaan kenenkään pitäisi tulla yllättäen ainakaan korjailemaan mitään ;)

   Poista