Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Käyttökokemuksia: tassuamme

Eilen käytiin ostamassa meille vähän huonekaluja ja niitä on nyt tässä kasailtu. Ei siitä nyt kuitenkaan sen enempää tällä erää. Tavaroiden raahaaminen ja kasaaminen oli niin hiostuttavaa puuhaa, että eilen illalla oli pakko päästä hiukan virkistäytymään. Koska meillä ei edelleenkään ole saunassa kiuasta (sähkärii, koska tulet?!?), oli nyt oiva tilaisuus testata ammetta. Joten ei muuta kuin vesi valumaan.

Ammeen täyttyminen otti aikansa, mutta hyvää kannatti odottaa. Tosin amme olisi täyttynyt nopeammin, jos olisin tajunnut kääntää hanan täysille ;) Vaatii vielä vähän opettelua nämä meidän laitteet. Sen opin, että ammehanan käsisuihkusta saa tulemaan vettä, kun kääntää juoksuputken sivuun. Hetken jouduin kääntelemään kaikkia nupikoita ennen kuin tämän keksin. Lämmin vesikin riitti muuten varaajassa ihan hyvin - tätäkin hiukan etukäteen jännitettiin.

Ammeessa oli kyllä aikas ihanaa köllötellä - jotenkin hitunen sellaista arjen luksusta. Minä mahdun tuohon meidän tassuammeeseen lähes kokonaan niin etteivät polvet jää ainakaan paljoa veden pinnan yläpuolelle. Tuo kun on ollut ongelmana useimmissa sellaisissa perinteisissä kylpyammeissa, joissa olen kylpenyt. Kylpyhuoneen valaistus on ehkä aavistuksen liian kirkas, ja jatkossa kylpyhetkeä varten onkin varmaan syytä varata vähän kynttilöitä. Jonkinmoinen kynttiläkruunu katossa ammeen päällä voisi myös olla aika kiva. Jäin myös hiukan kaipaamaan jotain rauhoittavaa musiikkia.

Ammeen täyttymistä odotellessa

Meidän ammeemmehan on siis Granan Silvia. Se on saniteettiakryyliä, joten siirtely tyhjänä on varsin helppoa. Tähän malliin päädyttiin lähinnä siksi, että sillä on pituutta hiukan enemmän kuin tassuammeissa normaalisti, joten mekin Siipan kanssa mahdutaan ammeeseen melko hyvin, vaikkei ihan lyhyitä olla kumpikaan. En usko, että amme tulee olemaan meillä ihan jokaviikkoisessa käytössä, mutta se on alun alkaenkin ajatuksissa ollut enemmän sellainen arjen juhlahetkiin tarkoitettu. Amme on ehdottomasti yläkerran kylpyhuoneemme kruunu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti