Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 2. heinäkuuta 2015

Huh hellettä

Nyt tuli kesä! Kohtuullisen lämmintä oli sahailla listoja etelän suuntaan olevalla parvekkeellamme :) Mutta ei pidä valittaa, kun nyt kerrankin on oikeasti lämmin. Siis jopa minun mielestäni - minun, jolla on melkein aina kylmä ilman villasukkia ja sukkahousuja.

Käytiin tänään taas rautakaupassa hakemassa puuttuvia tavaroita, valkoista ulkomaalia ja äänieristysovi. Siippa halusi studioonsa kunnon äänieristysoven, joten päädyimme ostamaan Jeld-Wenin Fire 810 laakaoven. Oven ääniluokka on 30 dB (mitä ikinä tuo sitten tarkoittaakaan) ja sellaisissa vähän kevyemmissä ääniseristysovissa tuo vastaava luku olisi ollut 25 dB. Ovi oli ihan hirmuisen painava, ja kahdestaan ei ikipäivänä oltaisi saatu sitä yläkertaan. Onneksi Tarmo kävi nostoapuna. Illalla laitettiin vielä Siipan kanssa ovi paikoilleen, jotta pääsee tekemään huomenna loput listoitukset studioonkin.

Studion tuplaovet

Tänään oli tosiaan tähänastisen kesän kuumin päivä. Meillä alakerrassa lämpötila pysytteli ihan inhimillisenä, mutta yläkerrassa rupesi kyllä lämpö jo päivän mittaan hiukan nousemaan. Parvekkeen ovikin oli kyllä auki koko päivän. Siippa tuskastui päivän puolivälissä ja leikkasi työhousuistaan lahkeet pois. Minä tyydyin vain käärimään omani :) Saapa nähdä, miten kovasti lämpötila sisällä nousee, kun ilmastointi ja sen myötä viilennys ei ole vielä päällä.


Päivä meni yläkertaa listoitellessa. Siellä oli myös muutama hankala kohta, joiden osalta piti hiukan kikkailla. Tosi hienosti Siippa keksi keinot ja tässä pari Siipan listoitustaidonnäytettä:

Taitelista ja kattolista kohtaavat
Parvekkeen oven alaosan lista

Ai niin, makuuhuone on nyt valmis. Siis ihan valmis! Taitaa olla talomme ensimmäinen täysin valmis huone :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti