Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Nyherrystä ja nysväämistä

Voi jestas sentään tätä lopun nyherryksen ja nysväyksen määrää. Koko päivän olet raksalla ja teet jotain ja mitään näkyvää et saa aikaiseksi. On laitettu silokoneja, käsitelty saunan ovenkarmia, paklattu seinään tulleita koloja ja paikkamaalattu, suunniteltu portaiden käsijohteiden asentamista, kasattu viimeinen pala kaiteesta - ihan vaan muutamia ensin mieleen tulleita mainitakseni. Ei ole kovin mieltä ylentävää eikä kannustavaa siis tämä vaihe.

Sää on kuitenkin vihdoin ollut varsin kesäinen. Ja kun nyt kerrankin paistoi aurinko, piti ottaa taas vähän ulkokuvia. Maalia se pian kaipaisi...


No onneksi sentään jotain näkyvääkin ollaan kaiken nyherryksen ohessa saatu aikaiseksi. Yhtenä esimerkkinä pyykkikuilun kotelointi vaatehuoneessa. Se on nyt valmis ja tällainen siitä tuli:

Pyykkikuilu vaatehuoneessa

Portaiden alle tuleva varasto on nyt myös valmis ja se tapetoitiin tänään. Olin ostanut eteiseen tulevaa tapettia vähän reilusti ja päätettiin laittaa sama tapetti myös tuohon varaston parille seinälle. Ei ollut ihan helpoimmasta päästä noiden seinien tapetointi, mutta onnistuttiin lopulta ihan hyvin.

Varasto tapetoituna

Kuten tarkkasilmäisimmät ehkä huomaavat, seinä ei yläosastaan mene linjassa portaiden kanssa. Tämä ei johdu siitä, että seinämme olisi vinossa vaan siitä, että portaiden askelmat eivät vielä tuolla kohdin ole suorat. Tuo rako laitettiin umpeen listalla, joka varta vasten muotoiltiin kyseiseen paikkaan sopivaksi. Tässä yksi hyvä esimerkki nysväyksestä, jollaiseen menee ihan tuhottomasti aikaa... Ja tuo itse varastokopin rakentaminen portaiden alle oli myös eräänlainen rakennusalan kandintyö, mutta onnistuttiin siinä kyllä mielestäni lopulta todella hyvin. Ihan itse tehtiin - ei voi kuin taputtaa itseään ja erityisesti Siippaa selkään!

Ihan siisti, eikö?

Siippa laittoi tänään eteiseen kaikki loput ovi- ja jalkalistat paikoilleen, ja eteinen (ja suurin osa alakerrasta muutenkin) alkaa oikeasti olla vain kattolistoja ja paria kynnystä vaille valmis.

Eteinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.