Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Pakko painaa pitkää päivää

Monenlaista on taas puuhattu. Appiukko ja Anoppi olivat meillä koko päivän apuna ja samoin jo eilenkin. Eilisen aikana lähes kaikki väliovet oli saatu paikoilleen. Alkuviikosta tilaamani painikkeetkin tulivat jo postissa, joten nekin ruuvattiin kiinni. Raksaa tuli myös siivottua melkoisesti, mikä on aina mahtava juttu, sillä jotenkin kummasti kaikkea roskaa ja rojua pääsee aina kertymään nurkkiin. Yläkertaan minun työhuoneeseen olivat ilmestyneet sisäikkunat ja lasiovet.

Työhuone

Minä tuhrasin tänäaamuna silikonien kanssa. Alakerran kylpyhuoneesta puuttuivat vielä silikonit seinältä, jossa on seinä-wc, ja päätin laittaa ne vihdoin paikoilleen. Homma ei sujunut ihan niin kätevästi kuin Remontti-Reiskalta, mutta sain ne mielestäni ihan kohtuullisen hyvin.

Silikonia saumoihin

Kun nyt kerta silikonin kanssa temppuilla aloin, päätin samalla vetää silikonit myös allaskaapin nurkkiin ja putkien ympärille. Allaskaapinhan pitää nykystandardien mukaan olla veden pitävä niin, että mikäli jotain vuotoa putkiin tulisi, vesi valuisi esiin. Tästä syystä kaikki läpiviennit pitää tiivistää samoin kuin allaskaapin pohjan ja sivuseinien saumat. Nostin silikonin jonkin verran myös ylös takanurkissa. Läpivientien tiivistäminen oli melkoisen hankalaa, sillä putkien taakse oli kohtuullisen hankalaa saada silikonia sihdattua. Ja pää kolahti erittäin monta kertaa hajulukossa olevaan terävään kulmaan :( Mutta tulipa tehtyä. Ja vähänkö murisen, jos rakennustarkastaja ei käyttöönottokatselmuksessa edes kurkkaa tähän kaappiin.

Allaskaappi tiivistettynä

Ai niin, eilen saapui myös vihdoin (oikea) uunimme. Se on nyt se malli, jonka alun perin tilasinkin, mutta hiukan päivitettynä. Alun perin tilaamaani malliahan ei enää ollut saatavissa, vaan se korvattiin tällä mallilla. Uunisotkusta voit lukea tarkemmin täältä ja täältä.

Oikea uuni paikoillaan

Siipan kanssa aloitimme tänään olohuoneen tapetoinnin, joka jäi vielä hiukan kesken. Olohuoneeseenkin meille tuli ruotsalaista tapettia ja myös tämä oli kyllä todella hyvälaatuista ja helppoa tapetoida. Taidankin jatkossa ostaa vain ruotsalaisia tapetteja ;)

Boråstapeterin Ornament 12

Meidän tapetoidessa Appiukko ja Anoppi listoittivat yläkerrassa ovien ympäryksiä. Makuuhuoneen jalkalistojen kanssa tuli pienoisia ongelmia sillä meille tuleva jalkalista on 12 cm korkea ja sähkörasiat ovat joissakin kohdissa hiukan tätä alempana. Pitää selvitellä, josko sähkärillä olisi tähän jokin ratkaisu. En nimittäin millään haluaisi, että listoja lovetaan rasioiden kohdalta. Sähköselityksessä kyllä lukee, että pistorasioiden pitäisi olla 20 cm korkeudella lattiasta (minkähän kohdan rasiasta?), mutta niin ei taida meillä ihan kaikkialla olla.

Vaatehuoneen ovi listoitettuna

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä vielä pari kuvaa yläkerran mustavalkoisesta kylpyhuoneesta, jonne saatiin tänään kalusteet. Tasot tosin vielä puuttuvat samoin kuin allas ja vetimet. Mutta amme on paikoillaan :)

Yläkerran kylpyhuone

Kromitassu

Ps. Juttelin eilen Vastaava-Arin kanssa ja yritämme nyt saada käyttöönottokatselmusta juhannuksen jälkeiselle viikolle. Tarkoituksemme ei kuitenkaan ole muuttaa ihan vielä tuolloin, vaan teemme ennen muuttoa talon sisältä mahdollisimman valmiiksi. Katselmus otetaan lähinnä siksi jo tuohon, että heinäkuussa kunnassa olisi ollut kesälomien vuoksi vain pari viikkoa, jolloin katselmuksia olisi saanut järjestettyä. Hiukan tosin hirvittää, ehdimmekö saada kaiken oleellisen katselmukseen mennessä valmiiksi...


2 kommenttia:

  1. Kaikki etenee teillä nyt niin liukkaasti, että etteköhän onnistu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin! Työt vähän häiritsevät tätä raksailua, mutta onneksi kohta minullakin alkaa kesäloma :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.