Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Talon väri

Maalattiin tänään meidän talo. Mitäs tykkäätte?


No ei sentään, Siippa vähän leikki photarilla :) Käytiin kylläkin tänään rautakaupassa ja sieltä kotiin tuomisina oli pari pikkupurkkia ulkomaalia. Pitihän niitä tietysti heti päästä seinään sipaisemaan. Tässä vähän värikollaasia (kahdessa ensimmäisessä maali on vielä märkää eli väri ei ole vielä ihan lopullinen):
Tikkurila 500X
Tikkurila 544X
Tikkurila 562X

Tuo leijonankeltainen väri vaikutti aika hurjalta, mutta haluttiin silti ottaa se kokeiluun. Jotenkin väri nimimittäin mielestäni sopii hienosti kartanohenkisiin taloihin. Ja tuossa Siipan tekemässä käsitellyssä kuvassa ei tuo ainakaan minun silmääni kovin pahalta näytä meidän Rauhalassamme. Harmaat ja ruskeat tuntuvat tuon jälkeen niin kovin mitään sanomattomilta. Hmm...

2 kommenttia:

 1. Minusta tuo eka vaihtoehto (siis se voimakas keltainen) sopii yllättävän hyvin katon värin kanssa yhteen. Sillä perusteella minäkin äänestäisin näistä vaihtoehdoista tuota ykköstä.

  Siis keltaisen värin kohdalla voimakas värisävy nimenomaan käy. Toisin kuin esim. vihreän kanssa - josta jos alkaa liikaa värjäämään, voi tulla myrkyn vihreä tai muuten vaan ruman vihreä. Meillä siis on nyt vihreä talo (sen oli vaimo päättänyt jo aikoja sitten), muta sitten sitä oikean sävyistä vihreää jouduttiin kyllä metsästämään aika kauan, ennen kuin sellainen löytyi. Jos haluat vilkaista lopputulosta eli miten meillä meni värien valinta, niin googleen "talo Rautio", niin sieltä löytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo värisävyt ovat kyllä vaikeita. Minua miellyttävät nimenomaan syvät ja voimakkaat (tummatkin) värit, joita yleensä ei talomaalauksissa juuri käytetä, vaan yleisimmin törmää nimenomaan hailuihin ja vaaleisiin väreihin. Meidän alueella on yksi varsin tumma sammalenvihreä talo, ja sen ensimmäistä kertaa nähdessäni oli reaktio "oho" tai "hui" mutta mitä enemmän olen taloa katsellut, sitä paremmalta se aina vaan näyttää - erottuu oikeasti edukseen niistä kaikista vaaleansinisistä ja vaaleanvihreistä ympärillään. Meillä katto on tosiaan ihan musta ja mikään kovin tumma ruskea tai harmaa ei sen kanssa oikein sovi, koska yleisvaikutelmasta tulisi silloin liian tumma - tuo mansardi on kuitenkin julkisivupuolelta aika hallitseva. En kyllä alun perin ajatellut keltaista taloa, enkä nytkään sellaista peruskeltaista valitsisi, mutta tuo leijonankeltainen on kyllä muutenkin yksi mun ehdottomista lempiväreistä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.