Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 17. tammikuuta 2015

Erinäisiä kuulumisia viikon varrelta

Työarki on taas vienyt mukanaan ja raksalla ei ole pahemmin tullut käytyä, vaikka se toki mielessä lähes kaiken vapaa-ajan (ja vähän enemmän) onkin. Siippa on kyllä käynyt siellä aina iltaisin pyörähtämässä, minä taas olen viettänyt iltojani muun muassa rautakaupassa, keittiösuunnittelijalla, kodinkoneliikkeessä ja internetin ihmeellisessä maailmassa. Sisustuksen suhteen olen lähinnä vain yrittänyt koota osittain hyvinkin hajanaisia ajatuksiani yhteen ja hahmotella, mitä oikeastaan haluan ja ajan takaa. Jossain kohdin on vaan pakko ruveta tekemään oikeasti myös niitä päätöksiä esimerkiksi laattojen, tapettien ja valaisinten suhteen, sillä loputtomiin ei valitettavasti voi vain suunnitella. Ja tuon askeleen ottaminen tuntuu tällä hetkellä kovin hurjalta.

Keittiöön tulevia kodinkoneita olen myös jo yrittänyt tässä vähän vertailla ja miettiä omia tarpeita. Huomaan olevani aika tarkka kodinkoneiden suhteen, vaikka en siis tosiaankaan mikään keittiöihminen olekaan. Piipahtaminen kodinkoneliikkeessä ja myyjän kanssa juttelu oli kyllä ehdottoman hyvä juttu ja suosittelen sitä kaikille kodinkoneiden hankkijoille. Laitteissa on nykyisin niin kauheasti erilaisia ominaisuuksia ja hintahaarukka on melkoinen. Mallit eri liikkeissä voivat vaihdella ja vertailu on varsin hankalaa. Onkin siis aika tärkeää, että itse tietää, millaisia ominaisuuksia laitteilta haluaa. Minä esimerkiksi haluan ehdottomasti, että jääkaapin ja pakastimen ovet aukeavat kevyesti joko jalkapolkimella tai kahvasta "kääntäen" ja pakastimen olisi syytä olla itsestään sulava. Tiskikoneen taas pitää olla hiljainen, ohjelmat eivät saa kestää kolmea tuntia ja myös korien pitää olla järkevät ja toimivat. Tietysti laitteiden pitäisi olla myös energiatehokkaita. Olisi kyllä mahtavaa, jos esimerkiksi tiskaria voisi muutaman kerran kokeilla ennen ostopäätöstä - meidän astiat ainakin ovat sen verran hankalan kokoisia ja mallisia, että niitä on todella vaikea saada sovitettua esimerkiksi nykyisen asuntomme tiskikoneeseen. Pitänee piipahtaa vielä kodinkoneliikkeessä muutaman kipon ja kupin kanssa :)

Takka tuli tiistaina ja piippu eilen, ja yläkertakin alkaa olla lattialevytystä vaille valmiina, joten vähän kannettavaakin on taas ollut - tosin minä en siis ole tällä kertaa osallistunut kantourakkaan, vaan Siipalla on ollut kavereita apuna.

Takka olohuoneessa
Tältä näyttää yläkerrassa. Kuva otettu vaatehuoneen nurkasta.
Aikataulusta taidamme olla tällä hetkellä jokusen viikon nyt etuajassa. Kyllä, luit aivan oikein. Talopirkan Jouni ja Timo ovat siis ahkeroineet oikein olan takaa. Siippa jo kauhistelikin, että eihän hänelle ehdi jäämään kesälle mitään tekemistä. No jotenkin luulen, ettei sitä pelkoa nyt ihan heti kuitenkaan ole. Vaikka talo saataisiinkin sisältä valmiiksi ennen kesää (jota tosin sitäkään en usko), kyllä muuta puuhattavaa aivan varmasti riittää. Tallissakin on vielä vaikka mitä tehtävää ja sitten on tietysti vielä se piha - jolle en ole uskaltanut kovinkaan montaa ajatusta vielä edes uhrata. Tai no ehkä ihan pari kuitenkin :)

Alakerran väliseinät ovat nyt siis valmiit ja takan taakse paloseinä muurattu. Ilmastointiputket on ymmärtääkseni kaikki vedetty, ja seuraava työvaihe olisi ruveta laittamaan yläkertaa kuntoon eli ensin lattiaan kipsilevyt, siihen päälle lattialämmitysputket ja sitten kipsivalu. Puhallusvilla on tulossa yläpohjaan ensi viikon torstaina, ja sen jälkeen toivottavasti saadaan vähän sähkönkulutustakin pienemmäksi, kun talo on oikeasti eristetty. Tosin ulko-oviahan meillä ei vielä talossa ole, mutta ehkä nekin pian saadaan paikoilleen. Parvekkeen ovi pitäisi vaan ensin nostaa yläkertaan, ja voin kertoa, ettei se ole ihan kevyt...

Tähän tulee Siipan studio :)
Tervetuloa avaruusaikaan - ilmastointikanavat yläpohjassa.
Tämän viikonlopun pidämme ainakin osittain raksavapaata, sillä suuntaamme anoppilaan. Tosin sunnuntai-iltana pitäisi käydä vielä vähän nostelemassa kipsilevyjä yläkertaan, jotta timpurit pääsevät maanantaina lattian tekoon, joten ihan kokonaan poissa raksalta ei tänäkään viikonloppuna voida olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti