Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiainen raksalla

Tänään on ollut ihan upea, tosin hurjan kylmä, pakkaspäivä. Mentiin raksalle puolen päivän maissa ajatuksena kantaa taas vaikka vähän tiiliä ja yllätyin melkoisesti, kun näin Jounin ja Timon töissä - kotona olisi kuulemma joutunut siivoamaan, joten oli paras tulla töihin ;)


Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen välinen seinä oli tehty jo aiemmin, ja tänään oli vuorossa saunan ja kylpyhuoneen välinen seinä. Huomenna taas rupeaa nousemaan kylpyhuoneen ja vierashuoneen välinen seinä.


Tänään kannettiin Siipan kanssa puoli lavallista tiiliä sisään ja ilmeisesti huomenna pitäisi kantaa näillä näkymin viimeinen lava sisälle. Tosin saunan ja teknisen tilan seinää ei kai oikein voi muurata ennen kuin saadaan tekniseen tilaankin väliaikainen ovi - muuten sinne ei pääse mitenkään ;)


Eilen meille oli käyty asentamassa vesimittari. Nyt saadaan muurausvedet omasta "hanasta" eikä tarvitse enää naapureilta käydä lainaamassa. Eilen timpurit olivat tehneet myös luukun autotallin käyttöullakolle. Nyt odotellaan sitten vaan puhallusvillaa autotalliin. Sisäkaton asennuksen jälkeen talliin voisi asentaa nosto-ovet, joista olenkin jo useampia tarjouksia pyytänyt. Pitäisi vaan osata vielä valita hyvät ovet, mikä on kyllä aika hankalaa, kun eihän noista voi mitenkään etukäteen tietää ja keskustelufoorumeilla haukutaan ja kehutaan kaikkia kilpaa. Eli jos jollain on kokemusta hyvistä automatiikalla toimivista autotallin nosto-ovista, vinkkejä otetaan vastaan.

Luukku käyttöullakolle. Huomatkaa mahtavan sininen taivas!
Alakerran vessaan tilasin muuten Valaisintalosta tällaisen Rail-valaisimen, joka odottaa vielä noutoaan Matkahuollossa.


Varsinkin tuon alakerran vessan seinävalaisimen valinta oli yllättävän vaikeaa. Mutta ainakin kuvan perusteella tykästyin kyllä tuohon - toivottavasti on luonnossa yhtä kiva. Valaisimessa on itsessään himmennin, joten siitä saa tarvittaessa säädettyä vessaan vähän hämyisempää tunnelmaa :) Ja kuten arvasinkin, sähkäri jo kyselee, mille korkeudelle tämä asennetaan - eli nyt pitäisi äkkiä keksiä, millainen ja miten korkea peili tämän alle tulee...

2 kommenttia:

  1. Meillä on myös tutkittu autotallin ovia paljon. Ovi pitäisi saada omien mittojen mukaan ja suotavaa olisi, että ovi olisi vielä hyvä ja toimiva. Hankalaksi yhtälö menee siinä kohtaa kun mukaan otetaan vielä yksi muuttuja, eli budjetti. Olisi kiva kuulla jossain vaiheessa, mihin päädytte autotallin nosto-oven suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarjous on tullut nyt neljästä paikasta, mutta mitään valintoja ei olla vielä tehty. Meille tosiaan tulee kaksi ovea nostoautomatiikalla - ja samoja kriteereitä meilläkin, eli hyvä, toimiva ja järkevän hintainen :) Kerron toki, mihin päädyttiin sitten kun saadaan valinta tehtyä.

      Poista