Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

torstai 1. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet ja vanhat kujeet

Jotenkin tuntuu uskomattomalta, että vasta yhdeksän viikkoa sitten kaivuri kauhaisi tontillamme ensimmäiset kauhaisunsa, ja nyt meillä rakennellaan jo väliseiniä. Toisaalta tuntuu, että tätä raksailua on kestänyt jo vaikka kuinka kauan, mutta toisaalta yhdeksän viikkoa kuulostaa hurjan lyhyeltä ajalta. Paljon on saatu aikaan.

Jouni ja Timo olivat eilen uuden vuoden aattona(kin) töissä muutaman tunnin ja kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen välistä seinää oli muurattu ensimmäinen kerros. Tässä välissä muurauksen pitää kuivua, ennen kuin seinää pääsee jatkamaan, mutta jatkossa tiilikerroksia voidaan sitten latoa päällekkäin niin paljon kuin vain päivässä ehtii.

Kantava tiiliseinä aluillaan.
Eilen ei taidettu mitään kovin ihmeellistä raksalla touhuta. Siippa kantoi vähän väliseinätiiliä sisään ja minä lakaisin lattioita - miten voikaan olla kiva tunne lakaista ihka ensimmäistä kertaa oman talon lattioita :) Innostuin myös ottamaan pari kuvaa, kun taivas oli niin hienon värinen.

Uudenvuodenaaton auringonlaskua takapihallamme
Vielä pieni valonkajo
Tänään Siippa laittoi tallin katolle paikoilleen reunatiilet. Minä lähinnä autoin tiilien kantelussa ja keräilin vähän roskia. Niin ja kannoin tietysti taas niitä väliseinätiiliä.Tänään olen tuskaillut valaisinasioiden kanssa. Tai lähinnä päänvaivaa ovat jo jonkin aikaa aiheuttaneet erityisesti kylpyhuoneenvalaisimet, sillä olen aivan varma, että pian sähkäri rupeaa kyselemään noiden valaisinten perään. Aiemmassa postauksessa kerroin suunnitelmistani yläkerran kylppäriin. En nyt vaan kyllä millään raaski ostaa tuossa postauksessakin mainittuja seinävalaisimia ja jotkut kivat valaisimet pitäisikin keksiä niiden tilalle. Olen löytänyt tällä hetkellä kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa:

Anetan Teresa seinävalaisin

Massive Brenna seinävalaisin
Kattolampuksi on tosiaan tulossa Anetan Teresa, joten siinä mielessä tuo samaa sarjaa oleva seinävalaisin olisi ihan sopiva. Tykkään kyllä kovasti tuosta Brennastakin. Kumman sinä valitsisit?

Seuraava murhe on sitten alakerran kylppärin kattovalaisimet. Tulimme nyt Siipan kanssa siihen tulokseen, että emme laita ollenkaan alakerran kylppäriin valoa peilin päälle vaan kylpyhuoneen kattoon tulee kaksi yleisvaloa. Lisäksi kummankin suihkun päälle laitetaan jonkinmoiset spotit, jotta kylpyhuoneeseen saa valaistuksella luotua halutessaan vähän erilaista tunnelmaa. Noita yleisvalaisimia olen nyt yrittänyt miettiä, mutta en ole oikein löytänyt vielä mieleistäni - mitään ihan tavanomaista muovikupua kun en haluaisi, mutten toisaalta mitään parinsadan kristalliunelmaakaan... Ideoita hyvistä nettivalaisinkaupoista otetaan myös kiitollisena vastaan.

Tilasin muuten meille alakerran kylppäriin suihkut maanantaina. Ihan sattumalta olin ajoissa liikkeellä, sillä eilen timpurit kyselivät, mille korkeudelle suihkun sekoittajat sijoitetaan (muuraavat nyt tosiaan juuri sitä väliseinää, johon suihkut tulevat) ja kerrankin minulla oli antaa heille tarkka mitta :) Valitsimme Hansgrohen Raindance Select Showerpipe suihkut, joissa on 30 sentin yläsuihku.

Hansgrohe Raindance Select 300 Showerpipe
Toivottavasti on hyvä valinta. Toimitus ainakin oli Netraudasta huippunopea, sillä olisivat jo eilen keskiviikkona toimittaneet tuotteet kotiin, mutta aikataulu ei oikein meille sopinut, joten suihkut tuodaan huomenna.

Päässä tuntuu tällä hetkellä olevan käynnissä melkoinen sisustusmyrsky - tapetit, maalit, laatat ja parketit siellä lentelevät sinne tänne valaisinten, hanojen ynnä muiden kanssa. Näissä sekavissa mietteissä jatketaan. Oikein mukavaa alkanutta uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti