Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

tiistai 30. joulukuuta 2014

Tiistain touhut

Arvatkaa, mitä tänään on tehty? Kyllä - kannettu vähän tiiliä. Tosin vain yksi lavallinen väliseinätiiliä. Siippa ja Appi ahersivat tänään tallin katon reuna- ja harjatiiliä vaille valmiiksi. Minä vastasin lähinnä ruokahuollosta ja yleisestä päällepäsmäröinnistä :) Niin ja kannoin niitä tiiliä...

Todistusaineistoa tallin katosta.
Jos eilen oli parikymmentä pakkasta, niin tänään ilma oli nollan tuntumassa ja lunta pyrytti lähes koko päivän. Illalla sade tosin muuttui jo ihan vedeksi. Kovasti vaihtelevia ovat nämä Suomen säät :( Jos eilen oli katon tekijöillä sormet ja varpaat umpijäässä, niin tänään puolestaan oli jalat ja takapuoli märkinä. Onneksi kuitenkin saatiin talliin katto ennen vesisadetta.

Vastaava-Ari kävi tänään työmaavierailulla ja monta asiaa tuli käytyä läpi (ja puolet varmaan jo unohdettuakin). Ilmanvaihtoputket aiheuttivat edelleen keskustelua, mutta ehkä ne nyt saadaan joten kuten. Alakerrassa ainakin näyttivät putkitukset illalla jo paremmalta, vaikka en minä suoraan sanottuna edelleenkään ymmärrä, miksi noita alla olevassa kuvassa näkyviä kahta taaimmaista putkea ei olisi voinut vetää samalla tavalla kuin etummaistakin (niin ei tarvitsisi tehdä mitään tyhmiä kotelointeja)...

Taaimmaiset kaksi putkea tulevat koteloon ja etummainen jää alaslaskun sisään.
Vesimittarin asennuksen tilasin tänään kunnasta, jotta saadaan valuja varten vettä omasta seinästä, eikä tarvitse sitä ämpäreillä ruveta mistään kauempaa kantamaan. Alakerrassa rupeaa homma olemaan siinä vaiheessa, että puurakenteisten väliseinien rungot on tehtynä ja kipsilevy kiinni toisella puolen ja seuraavaksi sähkärin pitäisi kai laitella niihin sähkörasiointeja. Timpurit taas rupeavat seuraavaksi muuraamaan kylpyhuoneen seiniä.

Kodinhoitohuoneesta vierashuoneeseen - tämän seinän vasemmalle puolen jää portaat.
Väliseinätiiliä
Meille tulee muuten sisälle johto, jonka luonnetta yritin selvitellä jo joskus ennen kaivutöiden aloitusta tontilla. Itse johdossa kun ei lue mitään. Soittelin syksyllä useammankin kerran Elisalle ja yritin selvittää, mitä tuota johtoa pitkin taloon saa. Välillä minulle yritettiin myydä liittymää ja välillä ohjattiin johonkin huollon puolelle. Kukaan ei tuntunut osaavan kertoa, mikä johto tontin rajalle oikein on vedetty. Lopulta usean yrityksen ja takaisin soiton jälkeen minulle ilmoitettiin, että kyseessä on kuin onkin valokuitukaapeli, eli saamme tuota kautta varsin nopean nettiyhteyden sekä lisäksi ymmärtääkseni halutessamme myös kaapeli-tv:n. Sinänsä jännä, että meidän alueellemme on valokuitu tuotu, mutta saman asemakaava-alueen toisella (muutama vuosi aiemmin rakennetulla) laidalla tuskaillaan hitaiden nettiyhteyksien kanssa.

Valokuitu
Kun nyt kerran johtojen makuun päästiin, niin laitetaan tähän loppuun vielä kuva teknisen tilan sähkö- yms. johtosekamelskasta:

Pari piuhaa
Niin ja älkää pelätkö, en minä jatkossa aio ihan näin tiiviillä tahdilla raksakuulumisia päivitellä - ollaan lomalla ja raksallakin tulee siten oltua päivittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti