Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

perjantai 26. joulukuuta 2014

Pukin konttiin neulottua

Vaihteeksi taas neulepäivitys. Tänäkin vuonna neuloin pukin konttiin jotakin pientä. Raksailu ja kaikki siihen liittyvä on toki vienyt suuren osan vapaa-ajasta tänä syksynä, mutta kyllä neulomiselle silti aina jostain aikaa löytyy.

Näissä sukissa lankana Novitan seiskaveikan Viidakko (gepardi).
Nämä lasten tiikeriraita-sukat syntyivät pääasiassa työmatkoilla junassa istuen. Isommat on tehty ihan perus villasukkaohjeella, pienemmissä on hiukan sovellettu junasukkien ohjetta. Sairaspäiviäkin on syksyn aikana kertynyt jokunen ja niiden aikana on vähän jaksanut neuloakin, muun muassa näitä sukkia, joiden tilaaja toivoi "ihania raidallisia pitkävartisia sukkia". Toivottavasti nämä täyttävät kriteerit :)

Nämä raitasukat tehty Novitan seiskaveikasta.
Viime talvena neuloin äidilleni keepin, jonka kuvan löydät täältä (kuva 17). Jo tuolloin äiti toivoi keeppiin sopivaa myssyä. Niinpä jouluksi tein keepille kaverin (ohje Drops Designilta).

Lankana tässä Novitan Naava.
Olen kovin ihastunut sinapinkeltaiseen väriin, ja olinkin ihan innoissani, kun tänä syksynä Novitan seiskaveikan värivalikoimaan oli tullut kyseinen väri. Pitihän sitä tietenkin heti ostaa ja sukat siitä neuloa - mitäs muutakaan. Sukkien ohje Novitan omilta sivuilta. Nämä sukat paketoin joulupakettiinkin, mutta en sitten lopulta keksinyt näille saajaa. Etsivät siis edelleen sopivia jalkoja, koko on ehkä jotain 38-39.

Pitsivartiset sukat Novitan seiskaveikasta.
Normaalisti olen tehnyt joka syksy/talvi muutaman isommankin neuletyön. Nyt ei ole oikein  energiaa riittänyt edes ajatuksen tasolla moiseen. Ehkä tänä talvena tyydynkin vain näihin villasukkiin, pipoihin ja kaulureihin, niitä kun syntyy kuitenkin varsin kivutta kaiken muun ohessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.