Blogi rakentamisesta, unelmista, elämästä...

lauantai 27. joulukuuta 2014

Paluu raksa-arkeen

Joulu on juhlittu, kinkut syöty ja paluu arkeen edessä. Eilen illalla palasimme sukuloimasta takaisin kotiin ja poikkesimme pikaisesti raksalla toteamassa kaiken olevan ihan kunnossa. Lunta oli satanut jonkin verran joulun pyhinä, joten päästiin ensimmäistä kertaa lumitöihinkin.

Siippa kävi tänään ensin tekemässä pari reissua jäteasemalle ja minä olin sillä välin Ideaparkin Netraudan showroomissa ihmettelemässä suihkuja ja parketteja. Oli muuten muutama muukin ihminen lähtenyt tänään Ideaparkkiin - tosin Netraudan osasto ei juuri tuntunut muita kuin minua ja paria muuta hassua kiinnostavan, joten siellä oli tilaa hengittää ja ajatella.

Iltapäivällä suuntasimme raksalle. Kannoimme vielä pihalla olevat villat sisälle suojaan. Jotenkin on nyt kyllä tosi mahtava tunne, kun sisällä rupeaa olemaan pikkuhiljaa varsin inhimilliset olosuhteet. Ulkona siirsimme yhden lautakasan tallin lähistöltä sivummalle, jotta tallin seinustalle saa kasattua telineen katon tekoa varten. Ja toki niitä lumitöitäkin tuli tehtyä.

Tähän asti niin loistavasti palvellut kameramme keksi lyödä hanskat tiskiin ja lakkasi toimimasta. Tai no kyllä se edelleen kuvia ottaa, mutta valotusaika on jotain 9,5 sekuntia, joten... Harmillista, jos se nyt hajosi, sillä tässä kohdin ei kyllä taida olla varaa uuden kameran hankintaan, eikä tuonne raksalle pyörimään muutenkaan ihka uutta kameraa viitsisi ottaa.  Kännykameroissa valitettavasti taas laatu on vähän mitä on, erityisesti vähäisessä valossa :( Enpä nyt siis tiedä, miten jatkossa saan tänne kuvia.

Pari julkaisematonta kuvaa jouluaattoaamulta löysin kamerasta, ja laitan nyt sitten ne tänne, kun ei muutakaan ole. Tosin talon sisällä näyttää tällä hetkellä hyvin pitkälti ihan samalta edelleen.

Meillä on lattia!
Lattiassa on edelleen jälkihoitomuovit. Niiden tarkoituksesta en oikein osaa sanoa mitään - laitettiin, kun käskettiin :) Muovien pitää olla paikoillaan noin viikon verran eli ehkä maanantaina otetaan ne pois. Lattia muovien alla on vielä aika kostea, mutta muuten ilmasto sisällä on jo varsin inhimillinen alkupäivien tropiikkiin verrattuna - ikkunoissakaan ei ole enää vesihöyryä. Lämpöpuhallin töhöttää sisälle lämpöä ja poistopuhallin puhaltelee kosteaa ilmaa pihalle.

Lähikuvaa
Pihalla odottaa sisälle kantamista muistaakseni neljä lavaa väliseinätiiliä. Niissä riittää meille kyllä puuhaa alkuviikoksi ;) Lisäksi Siippa on suunnitellut isänsä kanssa tekevänsä talliin tiilikaton tässä vielä ennen vuoden vaihdetta. Niidenkin tiilien nostelussa on kyllä aikamoinen urakka. Varsinaista voimailua on siis tiedossa raksalla tulevina päivinä.

1 kommentti:

  1. Jes, ei se kamera ehkä sittenkään vielä hajonnut. Kortti ja akku irti kuin kännykästä konsanaan ja taas toimii - ainakin toistaiseksi. Hyvä niin! Niin ja Siipan mukaan niitä seinätiililavoja on kuusi!

    VastaaPoista